
El comitè executiu de Foment del Treball està estudiant l'expulsió de la Cecot, la més poderosa de les 22 divisions territorials que té la gran patronal catalana.
Ja fa temps que hi ha un cert malestar pel que consideren "l'expansió territorial" de la Cecot, que actua i ofereix serveis més enllà del Vallès, on va néixer. A això, se li afegeix la celebració a Barcelona del sopar anual de la Cecot, en lloc de fer-lo a Terrassa.
Però el factor decisiu que ha incrementat la tensió entre Antoni Abad, president de la Cecot, i Joaquim Gay de Montellà, president de Foment, ha estat polític, arran del posicionament de Foment del Treball abans de les eleccions del 27-S alertant de la "tensió i màxima preocupació" que hi havia entre l'empresariat per unes eleccions que –remarcaven— eren de caràcter autonòmic i no plebiscitari, mentre que la Cecot, juntament amb altres patronals catalanes, s'adheria al Manifest del Far, un document en el qual es comprometien a "respectar la decisió que prengui el poble de Catalunya i a fer-hi costat, sigui quina sigui".
En els dies posteriors, Abad va criticar que Gay de Montellà no havia sotmès el posicionament oficial de Foment al comitè executiu de la patronal. El cert és que la relació entre ells no ha estat mai gaire bona.
En les últimes eleccions de Foment, Abad va sonar com a possible candidat per disputar-li el càrrec a Gay de Montellà, però finalment no s'hi va presentar. Ara, l'actual president es troba en el seu segon i últim mandat, segons estableixen els estatuts.