Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de d'abril del 2012 | 15:59
Crònica · Esport i Ciutadania

El partit de l'era Guardiola

Sempre que l'equip ha caigut, ha sabut refer-se. Sempre. Pep Guardiola va dir un dia dels seus jugadors: "Aquests no fallen". I tenia raó.  Des que ell n'és l'entrenador, el Barça no ha patit mai dues sacsejades consecutives. Per això, el partit d'avui, pot marcar l'era.

La primera gran ensopegada va ser en la semifinal de Champions contra l'Inter de Milà. El Barça va caure eliminat davant els italians de Mourinho, al Camp Nou, amb el bitllet cap a la final del Bernabéu en joc. El cop va ser dur, molt dur, però l'equip es va refer. No només va endur-se el títol de lliga sinó que l'any següent va guanyar la lliga de campions. Guardiola ja els havia esperonat. "Us en devem una i aquest no fallen", havia di. I no ho van fer.

L'altre gran desfeta va ser en la final de Copa de l'any passat. La del gol de Cristiano Ronaldo a la pròrroga. Era el segon de quatre clàssics consecutius. El primer, empat i lliga pel Barça. El segon, derrota Copa pel Madrid. La sensació era que la semifinal de Champions seria per ells.  La resposta va ser la més clara i contundent possible. Zero a dos al Bernabéu amb dos gols de Messi.
La classificació reafirmaria la convicció de l'equip en seguir lluitant i seguir manant a Europa
Ara, arriba el partit més important de l'era Guardiola. Després de l'ensopegada al Camp nou contra el Madrid, que converteix els blancs en campions de lliga, toca jugar-se el pas a la final de la Champions. L'eliminació seria una estocada definitiva a un grup que sembla cansat i desgastat. Un punt i final al seu brillant camí. La classificació, per contra, reafirmaria la convicció de l'equip en seguir lluitant i seguir manant a Europa. La demostració que es pot haver perdut una lliga però que res no ha canviat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat