Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de de juliol del 2013 | 14:55
Crònica · Estructures i estratègia d'estat

Una estratègia: un Estat major pel dia de després (IV)

Després de l'aposta de Joan Rigol i dels informes i assessoraments del CATN, s'obre la possibilitat que l'estiu de 2013 serveixi a les forces polítiques sobiranistes per a reflexionar de la necessitat d'una entesa pel dret a decidir, tot i que hi poden haver problemes amb l'afer del Palau de la Música i amb els pressupostos. Tots dos afers poden ser agents que obrin fissures entre aquestes forces polítiques.

Però aquest Onze de Setembre la il·lusió i la responsabilitat, juntament amb la cadena humana a Catalunya i el simbolisme al món de desenes i desenes de cadenes humanes a moltes ciutats de tots quatre continents ens colocaran a la pista de sortida cap al referèndum del setembre de 2014, una data inajornable.

En aquestes setmanes també hi haurà intents per part de l'Estat, dels poderosos i de la quinta columna unionista d'atemorir i desmobilitzar la majoria social per la independència. A hores d'ara no sabem què pot passar, a què es poden atrevir... Si van "a les braves", hem guanyat. Actituds antidemocràtiques, violència física o jurídica, eliminació de les nostres institucions nacionals... tot això faria que Europa i el món civilitzat i democràtic es possessin al nostre costat i entenguessin millor que mai el conflicte i el pleit polític català amb Espanya.

Però també poden tornar a optar per la intel·ligència i les clavegueres. Això sí: ara sense contemplacions de cap mena. Ara poden endegar una ofensiva contra persones i institucions en la qual es llanci sobre de totes elles tota mena d'escombraries inventades, reals o prefabricades. I davant d'aquesta estratègia cal estar molt i molt preparats i endurits. Són un Estat agònic i això els fa imprevisibles i perillosos. 
Cal un Estat major a l'ombra capaç d'actuar amb contundència i autoritat moral"
Fins ara les nostres institucions s'estan carregant de raó i segueixen pas a pas tots els processos legals. I ho fan a cara i pit descobert: la Generalitat, els partits sobiranistes, el Parlament de Catalunya, Joan Rigol, el CATN i la societat civil. Però si els plans previstos fallen o no arriben a funcionar, cal tenir el famós pla B. Encara més: cal tenir una estratègia pautada i un Estat major a l'ombra, capaç d'actuar amb contundència i autoritat moral i política per tal de conduir des de l'excepcionalitat i l'unitat el procés cap a la fita del setembre de 2014. Peti qui peti. Sense por i amb decisió.

És ara o mai. Tenim una escletxa a la història i res no ens aturarà i, si ho pretenen, hem guanyat... Ens queda un any per a la fita més important de les nostres vides. Endavant units: ningú no podrà amb nosaltres, som més dels que ells voldrien. El futur és nostre.



Col·lectiu 2014

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat