Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de novembre del 2016 | 12:41
Crònica · General

Sobre pobresa energètica

Ara que han passat ja algunes setmanes de l'incendi en el que  va morir una senyora de 81 anys a Reus, es poden treure un conjunt de conclusions amb més serenitat.La primera és la de la causa. Sovint ens trobem a la nostra feina que es busca la causa immediata. En aquest cas tot apunta a una espelma.

Però tothom va tenir clar que darrera l'espelma hi havia una altra situació, la de la pobresa energètica (eufemisme de misèria, no ens enganyéssim). I seguidament s'ha disparat a la següent causa, cap a una empresa.

Recordem però que la llei que permetria articular-ho diferent, està anul·lada per l'Estat Espanyol.

La segona conclusió que podríem treure'n és l'escassa sensibilitat del que podríem considerar el "sistema". Per un costat les declaracions de l'empresa en són un clar exemple: a Rac1 , Catalunya Ràdio, i a la roda de premsa de Madrid, on sinó! Hi ha reconeixement de culpa i petició de perdó?

Però per un altre costat, hem vist notícies fregant un sensacionalisme que fa mal, que es publiquen i es consumeixen.

La tercera conclusió evident, davant la pobresa, el conglomerat d'administracions no aconsegueix revertir-la. Molts dels nostres veïns ho han passat  malament, ho estan passant malament, i no veuen un futur que tampoc millori. La manca d'esperança és molt pitjor que moltes limitacions materials.

Per això, l'esperança de poder crear un sistema nou amb la independència, a molts ens omple d'energia per canviar moltes situacions. També aquestes. Ho farem també per ells.

Altrament, cal extreure'n una lliçó més: l'aïllament en què vivim quasi tots amb els nostres veïns de replà, d'escala, de barri. Pot ser que molts de nosaltres tinguem al nostre voltant situacions de pobresa energètica (eufemisme de misèria) i no sapiguem ni vulguem detectar-ho. Podem actuar localment.

Finalment, de forma quotidiana amb la nostra feina anem a apagar incendis, o solucionar goteres, o edificis amb esquerdes, que precisament ens indiquen que darrera aquests incendis, goteres i esquerdes hi ha situacions de misèria.

Si tenim tanta misèria a la nostra societat, possiblement la nostra societat té un poder de misèria.

Empoderem-nos.

Bombers per la Independència (ANC)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat