Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de d'abril del 2016 | 11:20
Crònica · Illes Balears

Bel Busquets, nova líder del PSM

En un congrés inusualment plàcid, celebrat el passat 12 de març,el PSM va elegir la nova secretària general amb el 98% dels vots. Busquets substitueix Biel Barceló, qui liderava el partit des de 2006.

Bel Busquets és la primera dona que ocupa la direcció del PSM. És llicenciada en Filologia Catalana i treballa en una cooperativa d'ensenyament de la qual n'és sòcia. Milita al PSM des de 2001, però no va adquirir un cert protagonisme fins l'any 2011, quan va formar part de la candidatura al Congrés. El 2012 passà a formar part de la comissió executiva, com a responsable sectorial d'educació, assumint la mateixa responsabilitat a Més. Des d'aquests dos càrrecs va dirigir l'acció de la coalició i del partit a totes les mobilitzacions contra la política educativa del Govern del PP presidit per Bauzà.

Quan Biel Barceló decidí no tornar a presentar-se, la direcció va pensar en Antoni Verger com a futur nou líder, però el fracàs a les urnes com a candidat al Congrés en les eleccions generals del 20 de desembre el portà a "fer una passa enrere". Fou llavors que dirigents del partit es fixaren en Busquets com a relleu de Barceló.

En la seva intervenció com a nova líder del PSM, Busquets destacà com a principal objectiu del seu mandat: "Volem que el PSM sigui la força hegemònica per transformar cap a millor aquesta societat i aquesta terra, per assolir el nostre somni col·lectiu; hem vengut aquí per guanyar, perquè volem guanyar la justícia, la igualtat i la llibertat per a aquest país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat