Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juny del 2016 | 13:39
Crònica · Informe SIC

Crispació i expectació a les clavegueres davant el 26-J

Una gran crispació i emprenyament s'està estenent entre tots els "xiringuitos" creats per les clavegueres de l'estat per derrotar el sobiranisme. Prova d'això són diverses declaracions que han pogut recollir diversos membres del SIC per part d'integrants d'algunes d'aquestes organitzacions: "La plata arriba en compte gotes i ens comencen a exigir resultats"

La gran operació Societat Civil Catalana que havia d'ésser el gran element mobilitzador contra el sobiranisme fa aigües per tots costats tot i que continuen rebent cert oxigen provinent d'acomplexats i acollonits  responsables de diversos mitjans de comunicació que els permeten continuar gaudint d'una part del pastís comunicatiu inconcebible en qualsevol societat democràtica. Quantes hores de participació haurien de tenir associacions com ANC i Òmnium als mitjans si s'utilitzessin els barems normals de representació tenint en compte que  SCC  només té  1000 socis mentre que Òmnium en té 57.000 i l'ANC que entre socis i simpatitzants en té 70.000?.

Per altra banda, destacar que els aparells de  l'estat a Catalunya han extremat la prudència i mantindrien ara mateix un perfil més aviat baix amb una delegada del govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna que estaria desapareguda. "Diuen que cercant feina fora de Catalunya". Així, la intel·ligència de l'estat estaria més  ocupada en la lluita antijihadista i només controlaria  el dia a dia del món sobiranista i les institucions catalanes: "Ai! Si guanya el "coletas" i ens envia el tinent general"

També hauríem de tenir en compte i no menystenir  els moviments que estarien fent Ciutadans a casa nostre.  Un Ciutadans que estaria en converses i amb negociacions constants amb les clavegueres de cara a preparar un programa amb un únic objectiu el de liquidar el sobiranisme: "Aquests xicots de ciutadans són imprevisibles i més durs en el seu espanyolisme que els populars. O volen centralitzar tot. Voldrien una única sanitat, un únic model educatiu , un model trilingüe a les escoles i incorporar una educació "cívico-nacional". Davant d'això els serveis de l'estat a Catalunya que porten molts anys d'experiència a les seves espatlles els escolten però alhora alguns es posen les mans al cap: "Passarem del foc del PP a les brases de Ciutadans i continuarem alimentant la fàbrica d'independentistes".

Un altre element de preocupació entre les forces unionistes són les enquestes que no els són precisament favorables. Així el PP s'enfonsaria encara més a Catalunya i Ciutadans i PSC perdrien suports.  A tot això li hem de sumar que el PSC descarta de totes totes qualsevol tipus d'aliança a tres.

Finalment i pel que fa a la tercera via, UDC, amb el seu escuder Espadaler al capdavant ni tan sols es presenten als comicis i el poders fàctics que van recolzar la formació durant el període daurat de Duran i Lleida estan amagats o sopant al Circulo Eqüestre tremolant davant la més que plausible  victòria a Catalunya d' En Comú Podem o Esquerra Republicana.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat