Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de maig del 2016 | 12:16
Crònica · Informe SIC

Els aparells de l'Estat, a l'espera del 26-J

El nerviosisme i la desorientació són les normes d'actuació dels aparells de l'Estat, i més nerviosisme encara a les clavegueres, que viuen de la lluita contra el sobiranisme. Aquests dies, la premsa digital propera als aparells de l'Estat ha començat operacions de distracció

per intentar demostrar que les importants despeses de diner públic que s'utilitzen contra el sobiranisme català són ben utilitzatzades. Així se'ls ha acudit explicar amb pèls i senyals mitges veritats barrejades amb contes de fades per tal de mantenir expectants els sectors espanyolistes i, a la vegada, intentar atemorir i desmoralitzar el Govern de la Generalitat, especialment la seva política exterior, i la majoria social catalana que li dóna suport.

A més d'ampliar la rumorologia sobre l'expresident Artur Mas i de seguir intoxicant sobre els negocis de l'entorn familiar de Jordi Pujol, ara s'inventen la denominació pejorativa "la Barretina" per designar una operació suposadament dirigida pel ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, que té com a dèria i objectiu desmuntar a nivell internacional el Departament d'Exteriors de la Generalitat i l'acció que porta a terme en diferents països.

La suposada operació de Margallo consisteix en enviar dues ambaixadores especials a Àustria, Suïssa, Brussel·les, Londres i Nova York per tal d'entrevistar-se amb altes personalitats polítiques i diplomàtiques d'aquests països amb l'únic objectiu de contrarestar la campanya internacional de la Generalitat a favor del dret a decidir i la independència nacional. Soraya Sáez de Santamaría hi ha ficat cullerada assegurant que és normal que el Govern "nacional" treballi contra la independència de Catalunya.

Les dues ambaixadores identificades són les diplomàtiques María Basols, catalana d'origen, i Cristina Ysasi Ysasmendi, encarregades de fer aquest "tour" antiindependentista.

Per distreure el personal i els desmoralitzats serveis de l'Estat, sembla que cada divendres es reuneixen amb Margallo el cap de tots els operatius antisobiranistes, Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy i suposat cap -també- de les clavegueres de l'Estat, i també Juan José Buitrago, director del gabinet de Margallo, i José María Beneyto, exportaveu del PP d'Afers Exteriors al Congrés dels Diputats i president de la delegació espanyola en l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa. Aquest equip es fa dir sarcàsticament "la Barretina" i disposen d'un informe publicat el març de 2014 que sota el títol "Cataluña y España... por la convivencia democrática" és l'eina teòrica d'aquest grup.

Però el nerviosisme dels serveis de l'Estat i les clavegueres encarregades de la lluita contra el sobiranisme català passen també per esperar quins canvis de directrius es produiran després del 26-J i els canvis anunciats en la direcció del CNI. 

Hi ha pànic davant la detecció d'alts comandaments de les FAE i dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que es manifesten obertament a favor de Podemos. Què passaria si es produís una victòria d'aquesta força alternativa? Aquest és l'element de conversa diària i obsessiva dins els aparells de l'Estat.

Hi ha, però, una majoria que creu que la necessitat de "salvar España" passa per una entesa i govern en comú del PP i Ciudadanos, i que això els permetria tenir carta blanca per criminalitzar els grups alternatius que sorgeixen a nivell de l'Estat i actuar amb contundència contra el sobiranisme català i les institucions catalanes, així com també materialitzant una de les seves obssessions, que seria impedir que Arnaldo Otegi pugui optar a ser lehendakari en les eleccions de la tardor a Euskadi. D'altres aposten per una espanyolització sense contemplacions del País Valencià i les Illes, que podrien seguir les passes de Catalunya en una dècada.

El SIC segueix amb atenció els diferents moviments dels aparells de l'Estat per tal de preveure amb antelació les seves possibles reaccions, que fins ara han fracassat contra el sobiranisme català i han demostrat ser tingres de paper.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat