Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de desembre del 2015 | 12:37
Crònica · Informe SIC

Les clavegueres, entusiasmades amb el seu èxit

La desmoralització de fa uns mesos dels serveis d'intel·ligència, dels "falcons" de la Moncloa i les clavegueres s'ha transformat en entusiasme per la frenada del procés i la possibilitat de noves eleccions. El canvi d'estrategues dels serveis de l'Estat de fa uns mesos ha donat els seus resultats, i avui el sobiranisme està atònit. Com reaccionar? Es pot reaccionar?


Hi han invertit el seu prestigi. Quantitats ingents d'efectius humans i econòmics han comprat voluntats. Han fet pagar silencis. Han creat associacions fantasmes (Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya, etc.) ben dotades econòmicament. Han subvencionat de forma directa o indirecta mitjans de comunicació diversos i han potenciat periodistes i tertulians amb una estratègia clara: destruir Artur Mas és destruir el procés i, amb un argumentari elaborat, s'han introduït en tots els mitjans i han començat a influir en l'imaginari col·lectiu de la població catalana menys identificada amb el procés i més informada per la premsa, ràdio i televisió estatals.

 

El SIC ja havia informat de la necessitat d'entendre que calia un estructura i una estratègia clares per enfrontar-se a uns aparells de l'Estat que, sense contemplacions, es voldrien carregar el procés independentista de Catalunya.

 

Sols s'ha tingut un mínim èxit en la difusió internacional del procés, gràcies a que amb una sabata i una espardenya, un reduït nombre de persones eficients han fet bé la seva feina. No s'ha fet el mateix en la contraofensiva a l'Estat en els mitjans de comunicació

 

La comunicació del procés ha estat un desastre sense pal·liatius. Sense estratègia, sense mitjans, i pitjor encara, moltes vegades s'ha prioritzat i s'ha alimentat els mitjans enemics de la sobirania.

 

Ara sembla, segons s'ha informat al SIC, que després de l'estratègia centrada en voler destruir el president Artur Mas, ara toca destruir ERC i evitar que s'estengui el fenomen Ada Colau, que l'Estat considera molt perillós per la seva defensa del dret a decidir.

 

La primera fase de l'ofensiva de l'Estat i els seus poder fàctics passa per potenciar, dinamitzar i dotar de tots els mitjans Josep Antoni Duran Lleida i la seva part d'Unió Democràtica, convertint-lo en l'extraparlamentari més ben tractat de la història a la premsa, ràdio i televisió.

 

També, com no pot ser d'altra manera, s'ha recomanat al ministre de l'Interior i candidat del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, que moderi el seu llenguatge i passi de "falcó" a colom blanc en la política catalana per tal d'intentar salvar el desastre electoral del PP a Catalunya el proper 20-D.

 

Un altre front és controlar aquells personatges de CDC que fa temps que l'Estat compra mitjançant el silenci de l'aparell policial i judicial sobre les seves activitats, introduint dins el Govern de la Generalitat i CDC el seu cavall de Troia.

 

I per últim, reforçar les ajudes directes i indirectes al grup Godó i El Periódico per donar sortida a una Tercera Via que no seria més que aquella que l'Estat necessita per perpetuar durant vint anys més l'actual l'statu quo.

 

Hi ha, però, altres aspectes que encara preocupen als aparells de l'Estat: com destruir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i impedir la seva influència, per ells perniciosa, sobre IB3 i Canal 9 en el seu ressorgiment, a les Illes i al País Valencià.

 

Tot i els avenços de la intel·ligència de l'Estat vers Catalunya, segueixen amb els mateixos esquemes: primer, destruir el president Artur Mas; després, deixar com a marginal la CCMA; i tercer, acabar amb el model educatiu català que, segons ells, adoctrina en l'independentisme les noves generacions. Es pot afirmar que tot i els canvis de l'estratègia de l'Estat, segueixen amb les mateixes dèries.

 

El SIC també té informació de reunions dels sectors més ultres espanyols del PSC-PSOE, PP i Ciutadans, per intentar dissenyar estratègies conjuntes de reespanyolització que properament presentaran al Govern del PP que aquests sectors esperen que governi després del 20-D.

 

En cap informació, el SIC ha detectat una proposta seriosa alternativa al procés sobiranista. Fins al moment, sols es contempla la mà dura contra el sobiranisme i es confia en fer sorgir una Tercera Via aprofitant –si es produeix- una certa desmobilització i desmoralització del sobiranisme.

 

1 de desembre de 2015

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat