Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de maig del 2015 | 18:22
Crònica · Informe SIC

Les clavegueres i els seus Quatre genets de l'Apocalipsi

L'Estat, les seves clavegueres i més en concret la militància del PP estan crispats i histèrics: sols cal veure les fotografies de la violència amb que van ser reprimits els militants de la PAH per un escrache. I és que a l'Estat, les clavegueres i els seus estrategues res no els hi està sortint com havien planificat. Fa anys van ajudar a mantenir i promoure C's i aquests, ara, es volen cruspir el PP: han creat la bèstia i aquesta se'ls pot menjar.

A Catalunya, el PP té una base aboslutament desprestigiada. Al seu front, la dama de la Camarga, especialitzada en temes eròtics i d'espionatge, i la delegada del govern, que refugiada al seu fort apache del carrer Llúria, gaudeix en veure els nois de Pineda ben curtits pel sol vigilant les afores i l'interior de la Delegació, ben guarnida de tricornis de la Guàrdia Civil.

El PP i la delegada del govern han aconseguit que la gran majoria dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat estiguin indignats pel paper que se'ls fa jugar a Catalunya i com es pretén enfrontar-los amb els seus companys de la Policia de Catalunya --deixant de banda alguns elements molt polititzats, ultradretans i espanyolistes de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que segueixen les seves consignes.

Quant a les infraestructures creades per a donar suport a l'espanyolisme, després d'una inversió que moltes fonts creuen que pot passar els 100 milions d'euros, el fracàs és rotund. L'oportunista plataforma Societat Civil Catalana (SCC) --la qual sols els seus promotors es creuen-- està dirigida per un ex blaspiñarista i per diversos elements vinculats al més ranci espanyolisme. I és un misteri --que ha intentat esbrinar Mèdia.cat-- saber d'on li surten les misses per a poder fer l'activitat, així com els alliberaments i despeses dels seus promotors. Amb tot, es creu que no arriben ni als 2.000 socis. 

Des de l'Estat també s'ha intentat crear Empresaris de Catalunya i, en aquest cas, el fracàs és més que rotund: sols mitja dotzena de coneguts empresaris mitjos --i més que empersaris, funcionaris-- d'algunes empreses de l'IBEX-35 han aconseguit fer algunes reunions que han resultat amb ridícules assistències. Com deia un d'ells, un tant desenganyat, els emrpesaris catalans o estan per les patronals catalanes o es mantenen a l'expectativa donant suport tèbiament al President Mas, esperant a veure què passa el proper 11 de Setembre.
Tot apunta a que l'Estat redissenyarà la seva campanya contra la independència de Catalunya de dalt a baix, una vegada estudiats els resultats del 24M"
Però allà on l'Estat hi ha posat més interès i mitjans és en doblegar la premsa catalana, amb un objectiu prioritari doble: el Grup Godó i El Periódico. El primer, veient que segons els resultats del proper mes de setembre es podria trobar amb una ofensiva dels sobiranistes a l'estil Galinsoga, ha decidit fa uns dies mantenir l'atac a l'alternativa de Mas-Junqueras però anant amb compte de no ferir susceptibilitats i no posar en perill la continuitat i la fidelitat dels seus subscriptors.

Segons algunes enquestes internes, més d'un 50% d'aquests subscriptors són favorables a CiU i ERC, mentre que sols un 5-10% són favorables al PP i a C's. Tot i que la mànega de l'Estat pot donar combustible als Godó, sembla que hi haurà una certa frenada en el seu atac al sobiranisme a través d'aquest grup. El comte Godó també ha tingut en compte que ara Mediaset ha refredat la possibililtat d'invertir en la cadena 8TV, a l'espera dels resultats d'algunes operacions financeres internacionals i també a l'espera de què passarà amb el PP el 24M i en les eleccions generals espanyoles (tot i que ha pogut aconseguir un acord del CAC per a poder tirar endavant l'operació). Quant a El Periódico, les resistències dels periodistes que no es volen veure abocats a converir-se en titelles de l'unionisme --que també podria provocar un boicot per part del món socialista i les grans sindicals-- s'ha pres un compàs d'espera fins passat el 24M i les eleccions espanyoles.

Una operació un tant brillant de l'Estat, la dels telepredicadors (mitja dotzena de bons professionals vinculats al PP i C's) també ha fracassat: així ho demostren les audiències en les que el missatge reiteratiu, sense alternatives i sempre exhibint la llei i invocant la Constitució, ha cansat els espectadors d'uns personatges que són autòmates previsibles. I que demostren una vegada més que l'unionisme no té més missatge que continuar igual que ara.

Tot plegat, segons fonts ben informades, apunta a que l'Estat redissenyarà la seva campanya contra la independència de Catalunya de dalt a baix, una vegada estudiats els resultats del 24M i en el cas que el President Artur Mas continui amb fermesa la seva voluntat de convocar les eleccions el 27S. I potser hi haurà canvis de persones i estratègies en aquest nou disseny de campanya de l'Estat.

Allò que més ha alarmat Madrid i les seves institucions --i el CNI, que porta una política intel·ligent amb Catalunya de fa mesos-- és el fracàs de García-Margallo en impedir que el Parlament danès es manifestés sobre el dret a decidir dels catalans; l'atuació maldestra del ministre de Cultura, José Ignacio Wert, altra vegada amb el català; i finalment la de l'ultracatòlic Jorge Fernández Díaz. El ministre de l'Interior, tot i seguir l'estratègia contra el sobiranisme, ha comès l'error d'interferir en una opració policial en la qual hi està involucrat el CNI i de la qual n'estan informats els principals serveis d'intel·ligència internacionals. Uns serveis que han acabat felicitant la Policia catalana.

Hom es pregunta si Jorge Moragas, Jorge Fernández Díaz, José Igancio Wert i José Manuel García-Margallo no seran els Quatre genets de l'Apocalipsi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat