Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de gener del 2015 | 16:49
Crònica · Internacional

Kobane: victòria de la guerrilla kurda

Els gihadistes volien que Kobane es transformés en l'Stalingrad dels kurds. Els gihadistes pretenien acabar amb el mite de la invencibilitat dels kurds, però amb la victòria d'aquesta setmana, el tret els ha sortit per la culata.

CEEC · Els kurds, amb l'ajuda de l'exèrcit lliure sirià i d'altres grups minoritaris, han aconseguit resistir durant 134 dies i han passat a l'ofensiva per a intentar alliberar 300 pobles kurds, encara a mans d'Estat Islàmic.

La milícia YPG (kurds), i més en concret les brigades femenines, han tingut un paper protagonista anat a la vanguarda i creant el pànic entre les forces gihadistes, unes forces que allò que més temen és a morir a mans d'una dona.

També cal reconèxier el gran esforç de l'aviació dels EUA i del Regne Unit i França (i d'alguns països àrabs del Golf Pèrsic) que, amb els seus reactors, han bombardejat les posicions d'Estat Islàmic, tant en vanguarda com en rereguarda.
Es podria produïr un enfrontament entre persones europees gihadistes i kurds també de la mateixa procedència"
Una gran bandera kurda oneja al turó més alt de l'entorn de Kobane. Els peixmergues --guerrillers kurds amb gran experiència-- estan en plena ofensiva però amb la gran desconfiança de no saber quina serà l'actitud de Turquia, que ja ha advertit que no acceptarà una regió kurda autònoma o independent a Síria, com ja ha passat al'Iraq.

Kobane ha aconseguit ser el símbol de la resistència kurda i el seu exemple i la seva lluita han provocat que tota la immigració kurda, principalment al'Europa occidental ─i més en concret a Alemanya─ hagin fet grans manifestacions.

Segons algunes informacions de la intel·ligència nord-americana i israeliana, centenars de joves kurds s'han incorporat a la guerrilla kurda, als peixmergues, així que es podria produïr a l'Orient Mitjà un enfrontament entre persones europees gihadistes i kurds també de la mateixa procedència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat