Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de maig del 2016 | 10:41
Crònica · País Valencià

El Bloc Nacionalista Valencià es reforça

El Bloc, la principal força de Compromís, ha celebrat el seu 7è Congrés, del que n'han sortit un nou equip dirigent, encapçalat per Àgueda MicóRafa Carbonell, i un relat valencianista reforçat.

Aquest Congrés havia de resoldre el relleu d'Enric Morera, fins ara secretari general, que ha portat aquest partit a un gran èxit indiscutible, entrant amb força a totes les institucions del País Valencià, governant juntament amb PSPV-PSOE i que aspira a ser hegemònic, tant en el seu discurs com en el pla electoral.

Després d'intenses setmanes de negociacions, finalment es va presentar al Congrés una candidatura unitària, amb una bicefàlia en la direcció, encapçalada per Àgueda Micó i Rafa Carbonell -coordinadora nacional i portaveu del partit- respectivament, que va ser aprovada amb el 87% dels vots. Aquesta doble direcció permetrà, d'una banda, impulsar el Bloc, i de l'altra, reforçar Compromís i el partit internament. Enric Morera tindrà un càrrec protocol·lari de president.

Aquest 7è Congrés també ha servit per aprovar la ponència política que reforça el camí seguit en els darrers anys i que aposta pel valencianisme davant el nacionalisme presobiranista. Aquest valencianisme defensa principalment aquells temes que afecten tots els valencians, entre els quals: el finançament autonòmic; les infraestructures, i especialment el corredor meditarrani; la cultura; el valencià com a llengua a impulsar i prestigiar; els mitjans de comunicació públics i una clara defensa de l'autonomia institucional i política.

Tot i les tensions i dificultats, la majoria del Bloc vol convertir Compromís en la força hegemònica de la política valenciana i que tingui un paper destacat en la política espanyola.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat