Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de d'abril del 2013 | 19:12
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Jaume Bosch i Dolors Camats: l'empenta sobiranista

Durant 25 anys vaig editar la revista Debat Nacional en la qual vaig intentar trencar els complexos del pensament nacional català, així com estendre el sobiranisme a la societat i construir la idea ─i relalitat─ dels Països Catalans. El resultat han estat 41 números de Debat Nacional amb 41 persones destacades a la portada, en un intent, per part nostra, de llançar una nova generació de dirigents sobiranistes al país.

Uns dirigents que havien de trencar el status quo de la política de la transició i que havien de portar el país cap a la plena sobirania nacional.

Debat Nacional va patir, però, moltes incomprensions. En tot moment vam intentar que als continguts de la publicació hi hagués el màxim de pluralitat política i que aquesta hi quedés ben reflectida a les portades. Va ser difícil però nosaltres creiem que el país no avançaria amb una o dues forces sobiranistes: havien de ser totes les forces polítiques catalanes les que havien de quedar impregnades pel procés i dirigir-lo. I totes havien de tenir clar l'esdevenidor de la nostra nació.

Per aquest motiu, el juny de 1990 Debat Nacional va editar el seu número 10-11 amb el títol Esquerra i reconstrucció nacional en el qual s'entrevistava en profunditat a Jaume Bosch. El setembre del 2004 incidiem, de nou, en una persona d'ICV, Dolors Camats, qui va ser entrevistada en el número 38 de la publicació sota el títol Si ICV no existís, caldria inventar-la. La tria d'aquests entrevistats va ser, personalment, una aposta meva com a director de la publicació, de la qual me'n sento profundament satisfet. 
Una gran part de les persones de Debat Nacional van posar les llavors del sobiranistme català del segle XXI"
Fa uns dies es va presentar el llibre de Jaume Bosch De l'Estatut a l'autodeterminació, tal com reproduïm a la secció de TribunaTV, en la qual va prendre la paraula l'autor mateix però també Dolors Camats. Des del públic em vaig sentir profundament satisfet: aquella aposta arriscada de fa uns anys des de la nostra revista ha donat els seus fruits i, avui, un ja dirigent històric Jaume Bosch i una promesa de futur com Camats, des dels seus principis i des de la seva ideologia, manifesten clarament la seva voluntat de portar fins a les darreres conseqüències el sí a la independència de Catalunya.

Debat Nacional ha fet una feina que podeu repassar a la seva pàgina web oficial Debat Nacional. En un primer cop d'ull a la pàgina i als seus continguts històrics, s'hi pot veure com una gran part de les persones que van participar en aquesta revista van posar les llavors del gran pas endavant del sobiranistme català del segle XXI.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat