Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de desembre del 2014 | 19:22
Crònica · Política catalana

CiU i el PSC organitzen les seves terceres vies

Tot i que l'Estat i els seus aparells no demostren cap interès en donar a Catalunya la possibilitat d'organitzar una tercera via a les opcions independentistes, sembla que els sectors moderats més catalanistes que independentistes de CiU i del PSC han optat per organitzar-se.

En primer lloc, aquesta setmana s'ha presentat l'associació Tercera Via, que té com a membres més destacats el periodista, còmic i presentador Xavier Sardà, Joan Garcia Soler (professional tertulià) i el respectat notari Juan José López Burniol.

Cansats d'esperar propostes alternatives des de Madrid, aquesta associació va convocar prop de 200 persones d'entre les que en destacaven el notari Mario Romeo, l'expresident José Montilla, l'inefable exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el flamant portaveu del PSC, Maurici Lucena, i dos coneguts escolans de Duan i Lleida: Jordi Casas i Ignasi Ferreres, exconseller de la Generalitat.

El seu discurs de presentació fou de lamentació cap a l'Estat per la seva incapacitat de diàleg, però realment no van oferir cap alternativa a l'opció sobiranista, avui majoritària en la societat civil catalana. El costat positiu: en aquesta operació no hi ha les clavegueres de l'Estat al darrere, ni el PP ni C's. La trobada ha estat la primera acció de l'entorn socialista per bastir una alternativa a la multitud d'associacions que està creant l'Estat a Catalunya per vendre el producte de l'immobilisme.
Els entorns de CiU i del PSC més moderats pensen entrar en acció políticament en els propers mesos"
Entre els entorns de CiU --més concretament, dels seus poders fàctics--, també s'ha celebrat aquesta setmana una important reunió d'Amics del País, una societat liderada estratègicament per l'advocat Miquel Roca i secundada per l'home fort de la Fundació Carulla, Carles Duarte; el director general del Grup Godó, Josep Caminal; l'exministre d'Indústria, Joan Majó, i el director general adjunt de CaixaBank, Jaume Giró.

En aquesta reunió, Roca ha insistit en la necessitat que l'Estat mogui fitxa i no es mantingui l'immobilisme. Aquestes dues trobades, després de mesos de silenci, demostren que els entorns de CiU i del PSC més moderats pensen entrar en acció políticament en els propers mesos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Crònica · Nació Digital
El PSC i el PSOE signen el nou protocol que liquida l'autonomia dels socialistes catalans
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La pregària del PSC"
Opinió · Política catalana
L'hora PSC
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Opinió · Política catalana
Sentit institucional, sentit de país
Recull de premsa · Política
Llansana: "El país de C's"
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
"Ciudadanos" eina de l'estat
Indica publicitat