Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 24 de de gener del 2011 | 16:10
Crònica · Política

Tres consellers per Cultura

Ningú encara s'ha atrevit a informar que una bona part de la militància de CiU vinculada al món de la Cultura no havia vist clar el nomenament de Ferran Mascarell com a conseller de Cultura de la Generalitat, primer perquè entre els sectors de CDC s'havia especulat amb Vicenç Villatoro per ocupar aquest càrrec, i segon perquè en els sectors més propers a Unió es pensava amb Fèlix Riera. També va créixer l'oposició a aquest nomenament quan es van anar coneixent els noms d'alguns dels col·laboradors de l'òrbita socialista de Mascarell.

La pacificació, però, i el nou impuls a la conselleria per vèncer totes aquestes reticències han estat contundents: tant el president Artur Mas com el conseller Ferran Mascarell han decidit la fórmula del triumvirat, de tal manera que Vicenç Villatoro s'incorporarà a la direcció de l'Institut Ramon Llull i Fèlix Riera assumirà la direcció de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

A més a més d'aquests moviments, també s'han compensat els sectors més sobiranistes de CDC amb el nomenament d'Yvonne Griley com a directora general de Política Lingüística de la Generalitat, que és un dels objectius del departament en els que no es pensa donar ni un sol pas endarrere, ans el contrari: la fita que es persegueix és un gran pas endavant.

Evidentment, el titular de la conselleria és Ferran Mascarell però CiU ha tingut l'habilitat (i el propi Mascarell ho ha acceptat) de col·locar els seus homes forts del camp de la cultura als càrrecs més estratègics del departament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat