Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de setembre del 2015 | 12:16
Crònica · Seguretat
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya

Després del 27-S, agraïment a la Policia de Catalunya

El nostre és un país que té una gran mancança de sentit d'Estat i també una manca de política de seguretat nacional.És per això que  encara no hem vist ni en la classe política, ni en la societat civil, i menys encara en els mitjans de comunicació, la sensibilitat de reflexionar i

Barcelona · agrair el paper fonamental de la nostra policia (Mossos i policies locals) en el desenvolupament pacífic de tot el procés de transició nacional.

Caldria plantejar-se què hauria passat si aquest procés hagués estat controlat per la Guardia Civil i la Policía Nacional? Quants incidents hi hauria hagut? Quants provocadors i ultres s'haurien sentit irracionalment protegits per aquestes forces i haguessin actuat?

Si ja hi ha hagut incidents per aspectes simbòlics, lingüístics i polítics sense tenir la Guardia Civil i la Policía Nacional com a policia integral del país..  Caldria, doncs, que la ciutadania tingués un gran respecte per la Policia de Catalunya, que tot i ser plural en les seves opcions polítiques personals, ha sabut connectar amb la població de Catalunya en la seva diversitat i pluralitat, i protegir i prevenir qualsevol incident en totes i cadascuna de les accions, manifestacións, actes, etc. del procés de transició nacional i també d'aquelles que hi anaven en contra.

La Policia de Catalunya, doncs, ha estat una eina, una estructura d'Estat imprescindible perquè tota la població de Catalunya, des des la seva pluralitat, hagi pogut realitzar realitzar qualsevol acció política i cívica en perfecte ordre democràtic.

Quan les nostres institucions, organitzacions polítiques i la nostra societat civil ho creguin conveninent, caldrà felicitar públicament aquesta policia, tan maltractada de vegades, i alhora aquesta, dins la seva prudència, haurà d'explicar totes les accions i actuacions desestabilitzadores que han avortat.

Ara, amb la creació del nou Govern de transició nacional, caldria que s'acabés amb els comandaments polítics sense cap mena de preparació, que improvisen amb experiments, i que la seguretat passés a mans de persones amb sentit d'Estat, ben coneixedores del camp de la seguretat nacional.

Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat