Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de d'agost del 2015 | 10:58
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

BCN: capital del mòbil fins al 2023

No n'havia parlat, però paga la pena saber que Barcelona acollirà el Mobile World Congress (MWC) o, dit d'una manera més nostrada, el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil fins a l'any 2023. Després dels dubtes generats, és una molt bona notícia saber que la capitalitat del mòbil no canviarà d'escenari i Barcelona i, conseqüentment, Catalunya continuaran tenint el congrés mundial de referència tecnològica.

Barcelona · Ho vam saber oficialment, ara fa uns dies, després de l'emissió d'un comunicat per part d'en John Hoffman, conseller delegat del GSMA, l'organització que l'empara i el fa possible.


En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya" 


Aquests últims anys, el MWC s'ha convertit en una cita de referència mundial, una trobada professional i de negoci d'una enorme potencialitat, com indiquen les xifres d'aquesta indústria: al voltant de 1.000.000 de milions de facturació, una quantitat molt significativa, en un sector que té la virtut de reinventar-se constantment. Altrament, el MWC és una excel·lent oportunitat per saber cap a on va el món de la telefonia mòbil, així com fer possible l'intercanvi, el contacte i les oportunitats de negoci entre les empreses de tot el sector. En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya. I, alhora, per demostrar que el nostre país aglutina totes les condicions per poder celebrar tot tipus d'esdeveniments d'aquesta magnitud i per dur a terme negocis i liderar sectors, en especial, de valor afegit, innovadors, com seria el cas de la telefonia mòbil i de les TIC. Per altra banda, l'organització d'esdeveniments d'aquesta mena permeten que el país es promocioni com a destinació turística i que altres sectors, com per exemple el sector serveis, aconsegueixen incrementar, de forma molt notòria, els seus beneficis degut al negoci que se'ls hi genera amb l'important nombre de professionals que visiten la ciutat. Per tant, la resultant de tot plegat és que tothom en treu profit: les empreses del sector, altres empreses que pertanyen a sectors que hi puguin estar vinculats, el sector serveis… Ras i curt, el país, en global.

Un triomf que reivindica que la feina ben feta, no té fronteres i que, les coses, els projectes, si es fan de forma col·laborativa i transversal, tenen moltes més possibilitats de sortir reeixits"

 

D'aquí que cal que ens en felicitem. És, indubtablement, una victòria per al país, en moments durs i complicats. Un èxit assolit de manera col·lectiva. Un triomf que reivindica que la feina ben feta, no té fronteres i que, les coses, els projectes, si es fan de forma col·laborativa i transversal, tenen moltes més possibilitats de sortir reeixits. Enhorabona a tothom! I m'agradaria acabar la crònica, fent la següent puntualització: ens hauria de servir com a exemple per a altres coses. Els catalans, units, som molt més forts. I més, tenint en compte els transcendentals reptes que tenim un cop passat l'agost. Bones vacances!

 

Carles Toronjo i Manyé

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat