Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'octubre del 2015 | 10:20
Crònica · Tecnologia i país

La revolució de les "apps"

Les "apps", les aplicacions que incrementen les funcionalitats i les potencialitats dels nostres telèfons mòbils estan propiciant una autèntica revolució en el nostre dia a dia. Aquest "software" està canviant les nostres vides i ho evidencia el fet que, cada cop més, hi ha més aplicacions de tota mena i els usuaris les utilitzem més.

Arran de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya va elaborar i posar a disposició de la ciutadania de Catalunya a través de les diferents plataformes (Apple Store i Play Store d'Android), una aplicació específica per tal de poder fer el seguiment de la jornada electoral i poder seguir els seus resultats, minut a minut. El nombre de descàrregues, així com l'ús que varen fer els catalans d'aquesta aplicació fou molt elevat. Fou, sense cap mena de dubte, una de les maneres més exitosa de seguir les eleccions i el seu resultat.

 

Una altra aplicació que està tenint força ressò, recentment, ha estat "Sincomis". Aquest programari, desenvolupat per 4 joves catalans, permet que un usuari pugui localitzar aquells caixers més propers on no li cobraran comissió, si vol treure diners amb la seva targeta de crèdit. Es tracta d'una aplicació gratuïta, per al sistema Android, que té registrats tots els caixers de l'Estat i que només demana seleccionar, inicialment a l'usuari, la xarxa de caixers seva ("Servired", "4B"…) per tal de poder identificar aquells caixers que no li cobraran comissió, si vol retirar efectiu.

 

Finalment, no voldria acabar la crònica sense fer referència a una aplicació que, entre totes les aplicacions, ens ha canviat la nostra manera de comunicar-nos i interrelacionar-nos amb els altres. M'estic referint al "WhatsApp", l'aplicació de missatgeria. Relacionada amb aquesta cal dir que, Angelo Gallarello, ha creat "Stealth App", una aplicació que permet saber quan llegeixen els teus contactes els missatges que envies i, a més a més, llegir els que reps sense haver d'entrar a l'aplicació "WhatsApp" i, per tant, sense que es marqui el doble "check" en color blau i evitar, així, els problemes de privadesa i confidencialitat que això genera. També cal esmentar que aquesta aplicació soluciona tots els problemes relacionats amb la dada d'última hora de connexió.

 

Com es pot comprovar aquestes "apps" són exemples de diversitat i usabilitat. I més enllà d'això, també són font d'innovació, de creació i de generació d'oportunitats. I, des d'una perspectiva social, una manera de facilitar la vida a les persones.

 

Carles Toronjo i Manyé

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat