Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de juliol del 2013 | 14:10
La fotografia

El Parlament commemora el 30è aniversari de la llei de normalització lingüística

El Parlament ha commemorat aquesta setmana el 30è aniversari de l'aprovació de la llei de normalització lingüística amb un acte institucional que ha presidit Núria de Gispert, presentat per Josep Puigbó i on hi ha assistit una àmplia representació social.

Barcelona · En una època de gran menyspreu polític a la llengua pròpia i a la seva normalització, el Parlament de Catalunya ha celebrat aquesta setmana una fita històrica: els 30 anys de l'aprovació de la llei de normalització lingüística.

A l'acte, celebrat a la cambra catalana, hi han intervingut el conseller de cultura, Ferran Mascarell, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, com a representants polítics. De Gispert s'ha referit a la normalització del català durant aquests trenta anys com a "pacte de país" emmarcat en un camí "de cohesió, integració i diàleg", "lluny dels fantasmes d'exclusió, de divisió o de segregació". 

Per la seva banda, Mascarell ha assegurat que "seria un error no declarar solemnement que el poble català ha guanyat la partida", i ha qualificat la llei que ara compleix trenta anys com a "vàlvula decisiva" que va demostrar que "el futur es construeix si es projecta des de la convicció del present".

La celebració de la fita també ha comptat amb la intervenció d'Antoni Milian, catedràtic de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, i les paraules enregistrades de la primera directora general de política lingüística, Aina Moll. 

Hi han assistit, entre d'altres, l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; el conseller d'interior, Ramon Espadaler; la vicepresidenta primera de la cambra, Anna Simó; els secretaris segon i quart, Pere Calbó i David Companyon respectivament; els diputats Carles Puigdemont, president de la comissió de cultura, Oriol Pujol, Jordi Turull, Anna Figueras, Àngels Ponsa, Glòria Renom (CiU), Teresa Vallverdú (ERC), Jaume Collboni i Joan Ignasi Elena (PSC); la directora general de política lingüística, Ester Franquesa; predecessors seus al càrrec; diputats que van participar en l'elaboració de la la llei; el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat; el president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, Carles Duarte; el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el seu antecessor, Salvador Giner; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; diversos alcaldes, i representants de deganats d'universitats catalanes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat