Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de febrer del 2016 | 12:26
La fotografia · Llengua

Els supermercats BonPreu-Esclat guanyen la III edició del Premi Martí Gasull i Roig

La Sala Teatre del CCCB va acollir l'acte de lliurament del guardó de la darrera edició del Premi Martí Gasull i Roig a l'exemplaritat en defensa de la llengua. La cerimònia va comptar amb la presència de nombroses personalitats, entre elles, el  president de la Generalitat, Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont, que va fer lliurament del premi al guanyador.

Els supermercats Bonpreu-Esclat han guanyat el III Premi Martí Gasull i Roig en reconeixement a la seva política lingüística que, des dels seus inicis, usa la llengua catalana de manera natural en tots els aspectes de la seva activitat. El guardó, creat especialment per l'orfebre i joier Joaquim Capdevila, el va recollir el director general de Bonpreu-Esclat, Sr. Joan Font, de mans del president de la Generalitat de Catalunya , M. Hble. Sr. Carles Puigdemont. El premi està dotat amb 3.000€.

A l'acte també hi van assistir els representants dels dos finalistes que optaven al premi: el Sr. Javed llyas, president de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, i la Sra. Mercè Espuny, responsable de Política Lingüística de Grup Flaix. Durant la cerimònia, també hi ha hagut moments de reconeixement per la seva tasca a favor de la promoció de la llengua catalana en els seus corresponents àmbits i la Plataforma per la Llengua els va fer entrega d'una reproducció de la litografia d'Antoni Tàpies.

Més de 300 persones van assistir a la cerimònia conduïda per l'actriu Georgina Latre i que va comptar amb la participació de la cantant Gemma Humet, que va meravellar el públic amb la seva veu entonant els temes "Alegries de la Terra", "Perquè vull" d'Ovidi Montllor i "la Plaça del Diamant" de Ramon Muntaner.

Entre els assistents a l'acte cal destacar la presència del president de la Generalitat, Molt Honorable Senyor Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Molt Honorable Senyora Carme Forcadell i la presidenta de la Diputació de Barcelona, l'Excel·lentíssima Senyora Mercè Conesa, que han dedicat unes paraules destacant la tasca que realitza la Plataforma per la Llengua per a la normalització del català, i molt especialment i emotivament a la figura d'en Martí Gasull.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat