Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de gener del 2014 | 14:06
La fotografia · País Valencià

"Això té un nom: censura"

L'ACPV ha denunciat la censura pel tancament de repetidors de TV3 i Catalunya Ràdio, així com el fi de les emissions de RTVV. L'entitat ha avançat que vol convertir la propera diada en una mobilització de tots els sectors "per un País Valencià net de tanta corrupció, mala gestió i autoritarisme".

M. Folch · Dur comunicat d'Acció Cultural del País Valencià aquesta setmana. L'entitat ha desgranat la denúncia de la fi de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià en quatre àmbits, el jurídic, el social, l'històric i les futures accions de mobilització programades, i ha titllat el requeriment del ministerio de tancar els repetidors d'"amenaça directa i sense possibilitat de diàleg".

"El Govern valencià del PP ha deixat el País Valencià sense cap ràdio ni televisió públiques en la nostra llengua: ha tancat els 4 canals de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que emetien (TV3, Canal 33, 3/24 i Club Súper 3), Canal 9 i 24/Nou i Ràdio 9 i Sí Ràdio. Amb Catalunya Ràdio i Catalunya Informació són 6 canals de televisió i 4 de ràdio" ha denunciat l'entitat de manera pública. 

L'ACPV ha anat més enllà: "Vetar l'accés d'una llengua als mitjans audiovisuals de masses en ple segle XXI vol dir que es vol condemnar aquesta llengua a la postergació domèstica, i la idea de País Valencià reduir-la a la trista condició de tres províncies desarticulades i, si pot ser, enfrontades i mentalment, comunicativament, allunyades entre si". l'entitat ha denunciat que el territori, amb aquestes accions, perd pluralitat informativa i ha sentenciat: "Això té un nom: censura".

Finalment l'entitat ha avançat que
convocarà als "més diversos agents socials" amb l'objectiu de convertir la propera diada del dissabte 26 d'abril en una mobilització de tots els sectors "que volem un País Valencià net de tanta corrupció, mala gestió i autoritarisme". Aquesta data serà un punt d'inflexió en el procés que l'ACPV ja ha endegat, un procés que tindrà la seva primera passa aquest dimecres, davant el Palau de la Generalitat i que continuarà amb més iniciatives de caràcter plural.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat