Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de març del 2011 | 17:18
La fotografia · Política

El Parlament declara "irrenunciable" el dret a l'autodeterminació

Dos terços de la cambra defensen el dret a decidir i que el Parlament sigui la "seu de la sobirania" dels catalans  mentre que PSC, PP i C's s'enroquen en l'immobilisme

El Parlament, al costat de la consulta del 10-A

Barcelona · El Parlament ha aprovat, per una àmplia majoria de dos terços, la moció de recolzament al dret a l'autodeterminació presentada per Solidaritat Catalana per la Independència pactada amb CiU. El text, doncs, ha obtingut el suport de CiU, SI i ERC; PSC, PPC i C's hi han votat en contra i ICV-EUiA s'ha abstingut pel que fa a la consulta barcelonina però ha donat suport a la resta del text, que considera el dret a l'autodeterminació dels pobles com a "dret irrenunciable" dels catalans i el Parlament "com a seu de la sobirania del poble de Catalunya".

El diputat de SI Uriel Bertran ha remarcat que aquest acord amb CiU "significa sense cap mena de dubte un pas important en el camí de la declaració de la independència, que més aviat que tard s'acabarà votant favorablement". En un intent d'arrossegar a CiU cap a les seves tesis, Bertran ha agraït que la federació "s'hagi posat al costat de la independència", i ha indicat que en el camí de l'autonomisme, de l'espoli fiscal i de "l'empobriment del poble català en el marc constitucional espanyol", SI farà sempre oposició, però estarà al costat del Govern "en el camí de la independència, de la prosperitat, el benestar i la riquesa material i espiritual del poble català". Des de CiU, Dolors Batalla ha agraït l'esforç de consens de SI però ha demanat Uriel Bertran que no "interpreti que CiU camina cap a la independència". "Només li vull demanar que no interpreti ni les nostres paraules ni que ens faci dir allò que no diem i no pensem", ha dit Batalla, que s'ha remès al contingut estricte de la moció.

Pel cantó unionista, el PSC ha tirat pilotes fora per oposar-s'hi, mentre que PP i C's han compartit protagonisme en el seu no al dret a decidir dels catalans amb perles com que és un dret "inexistent que ni pot exercir-se ni pot materialitzar-se" –Maria de Llanos- o que la moció és un "deliri" –Albert Rivera.

Observadors del Parlament

Per la seva banda, Barcelona Decideix ha volgut mostrar la seva satisfacció pel suport expressat i, a la vegada, ha instat al  Parlament a "muntar un sistema de seguiment i avaluació de la consulta destinant-hi observadors" ja que, al seu parer, "seria difícil d'entendre que els únics observadors de la Consulta fossin procedents d'institucions internacionals".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat