Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de d'abril del 2014 | 19:51
La fotografia

Reñé demana al Parlament una llei de governs locals que preservi l'autonomia local

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat a la compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament on hi ha demanat que es preservi l'autonomia local davant una constitució espanyola "agressiva i regressiva".

Barcelona · "El número d'habitants no ha de ser mai l'únic paràmetre sobre el qual fonamentar les decisions polítiques ni les inversions, i molt menys, l'elecció dels representants del poble de Catalunya", ha afirmat Reñé aquesta setmana al Parlament de Catalunya.

En el transcurs de la seva compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya en el que els presidents de les quatre diputacions catalanes han fet la seva aportació en relació al Projecte de llei de governs locals de Catalunya, Reñé ha demanat que el text preservi l'autonomia local "més necessària que mai, enfront de la incorporació a la Constitució Espanyola del principi de sostenibilitat financera i, més recentment, l'aprovació de la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local", que ha qualificat "d'agressiva, regressiva i que està portant problemes".

Reñé ha manifestat que, a més de preservar l'autonomia local, el text ha de garantir els serveis bàsics com ara la recollida de residus, l'abastament domiciliari d'aigua potable, la neteja viària i el control d'aliments i begudes evitant les duplicitats. "Tots els ciutadans tenen dret a rebre els mateixos serveis visquin on visquin", ha puntualitzat Reñé.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida també ha defensat el paper de les vegueries i les comarques. Les primeres, pel seu paper de coordinació que reforci les peculiaritats i la identitat de cada indret i que donin coherència a la globalitat des de la proximitat. "La vegueria, contemplada en l'Estatut com un dels pilars bàsics de l'estructuració territorial de Catalunya, té un paper clau al nostre país per les seves funcions d'assistència i cooperació local i també les de coordinació de serveis municipals" ha indicat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat