Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de d'abril del 2012 | 18:49
La fotografia · Seguretat

Dia de les Esquadres: començar a parlar clar

La Diada de les Esquadres del 2012 serà recordada pel canvi de llenguatge dels dirigents polítics i del cos: seny, responsabilitat i a la vegada no defugir de la problemàtica que avui dia ha d'encarar la nostra policia nacional.

Miquel Sellarès · La nostra policia està inserida en una societat en la qual una gran part no té encara sentit d'estat. després de 300 anys de manca d'Estat propi. I aquesta és una característica que dificulta enormement el desenvolupament d'uns cossos de seguretat nacionals, ja que és primordial que aquests sentin el suport de tota la societat a la què serveixen.

A més, qualsevol actuació de la policia és jutjada amb frivolitat i amb manca de professionalitat pels nostres mitjans de comunicació. Avui, l'únic que ha interessat a la immensa majoria de professionals de la comunicació presents en la Diada de les Esquadres ha sigut l'expressió 'rates de claveguera'. I no s'ha destacat pas que el comissari David Piqué ha fet enguany l'intervenció possiblement més professional ─i també política─ que es recorda en els darrers 40 anys per part d'un membre de la Policia de Catalunya.
El principal problema que té la nostra comunitat nacional per tal d'avançar no és l'enemic exterior sinó nosaltres mateixos
Això demostra, una vegada més, que el principal problema que té la nostra comunitat nacional per tal d'avançar no és l'enemic exterior sinó nosaltres mateixos: la candidesa i la innocència política en la qual plantegem la realitat i l'esdevenidor de la nostra nació. Avui el comissari Piqué, amb contundència, i el Conseller Felip Puig amb un to més institucional, han deixat clar que a pesar de la crisi i dels intents de recentralització i de destrucció dels nostres eixos de reconstrucció nacional, el cos no donarà ni un sol pas enrere en el desplegament, la reivindicació de noves competències i la internacionalització de la nostra policia.

La Diada de les Esquadres d'enguany, amb el gran aplaudiment a peu dret de la immensa majoria dels assistents al comissari Piqué, ha demostrat que el cos de Mossos d'Esquadra i la resta de cossos de seguretat que composen el model de seguretat pública de Catalunya estan units i disposats a donar el màxim d'ells mateixos per vèncer la greu problemàtica que s'endevina de cara als propers mesos, i que de ben segur serà una prova molt important de maduresa de la política d'interior de la Generalitat de Catalunya.

Després de molts anys d'assistir a la Diada de les Esquadres, avui he vist el cos de Mossos amb maduresa i disposició a encarar els paranys que segur intentaran posar-los aquells qui volen i necessiten un retorn a la centralització i al passat.

David Piqué ha dit allò que pensa una bona part del cos de Mossos d'Esquadra, un cos que és disciplinat, com toca. La nostra policia nacional, però, també té la necessitat de parlar clar encara que sigui una sola vegada a l'any.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat