Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de d'octubre del 2009 | 16:21
La fotografia · Societat civil

Homenatge a Miquel Esquirol en el seu 80è aniversari

Barcelona · Aquest dijous, prop d'un centenar de persones han homenatjat a Miquel Esquirol, un referent i un històric del catalanisme. Esquirol ha tingut una trajectòria patriòtica de pujolista convençut però, a la vegada, d'home lliure, aliè als favors polítics. La seva actuació política i cívica ha fet que hagi rebut l'homenatge d'homes i dones de les més diverses opcions polítiques i socials del país.


La trajectòria de Miquel Esquirol comença a l'Acció Catòlica, creant la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i sent el president d'una entitat cabdal a la transició: Amics de la Ciutat de Barcelona.

Esquirol també va participar activament a la campanya Català a l'escola'. L'any 1974, amb Jordi Pujol, Joaquim Ferrer i Miquel Sellarès, van decidir fer país i entrar a la política començant el procés de fundació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Participà, a Montserrat, a la primera assemblea prèvia de CDC; i constituí, juntament amb Pujol, Sellarès, Casajoana i d'altres, el GASC (Grup d'Acció al Servei de Catalunya), el nucli dur del pujolisme.

Va participar també a les primeres eleccions democràtiques, des del camp polític, i des del camp cívic va formar part de la Unió de Botiguers de Catalunya. Més tard, fou un dels homes fonamentals de l'entorn de Jordi Pujol i de la campanya del 1980 Pujol President'. Després, per mèrits propis, es convertí en president de la Mútua l'Aliança, i el 1988 entrà a formar part de la junta directiva del FC Barcelona, encarregant-se fonamentalment de les penyes del club.

Posteriorment, va participar en la fundació del GrupSant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans; va formar part del grup promotor de l'Opinió Catalana, sent membre de la seva junta de govern; va participar a la candidatura per la renovació d'Òmnium Cultural; i en els darrers anys, a més de seguir en totes les activitats esmentades, forma part de l'equip que promociona el diari digital Tribuna.cat.

A l'homenatge hi han participat, entre molts d'altres, l'expresident Jordi Pujol; el conseller de cultura Joan Manuel Tresserras; l'exconseller Josep Maria Cullell; el senador Jordi Casas; els diputats Josep Sánchez Llibre i Antoni Castellà; el president de la CCMA Albert Sàez; el conseller del CAC Santiago Ramentol; l'exdirector general d'afers religiosos Ignasi Garcia Clavel; l'exdirector general de joventut Enric Puig; els intel·lectuals Salvador Cardús, Isidor Marí, Josep Gifreu, Josep M. Esquirol i Josep M. Puigjaner; i la presidenta de l'Opinió Catalana Muriel Casals. En el transcurs de l'acte han pres la paraula Miquel Sellarès, secretari general de l'Opinió Catalana; Marcel·lí Joan i Albert Manent; del Grup Sant Jordi; i Xavier Ferrer, president d'ADICEC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat