Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de novembre del 2013 | 16:55
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

El Tribunal Superior de Justícia anul·la l'ERO a RTVV

La justícia ha obligat a readmentre els treballadors acomiadats i ha indicat que la mesura anul·lada vulnera els drets fonamentals com el principi d'igualtat.

Barcelona · La sala social del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha anul·lat aquesta setmana l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), aprovat a l'agost de 2012. D'aquesta manera, la justícia ha reconegut el dret del miler de treballadors acomiadats a ser readmesos per l'empresa pública.

El tribunal ha justificat aquesta decisió en en fet que hi van haver "irregularitats importants" en la justificació d'aquesta mesura a l'ens públic valencià i que, per tant, es va vulnerar el principi d'igualtat. El TSJ valencià ha destacat, a manera de resum, que els termes de l'acomiadament col·lectiu "estaven acotats" abans de la negociació i ha afirmat que per part de RTVV "no hi havia cap marge" per acceptar ni assumir altres remeis "menys traumàtics" o d'inferior cost social.

El tribunal també ha destacat que hi va haver una "evident" i "clara" alteració dels llistats de les persones afectades per l'expedient, i dels propis criteris de designació, així com altres "irregularitats importants" que vulnerarien el principi d'igualtat previst en l'article 14 de la Constitució Espanyola. Sobre els criteris, el tribunal ha denunciat que els fixats inicialment van ser "ambigus, subjectius i genèrics", llançant "poca llum" per poder negociar.

L'ERO de Radiotelevisió Valenciana es va aprovar el dia 22 d'agost, i es va acordar l'extinció d'un total de 1.198 contractes de treball. Així, el grup RTVV es quedaria amb una plantilla formada per 480 treballadors. Tanmateix, es va fixar com a termini màxim per executar l'expedient el 31 d'agost de 2013, i des de l'inici del mateix han passat per la societat tres directors generals: José López Jaraba; Alejandro Reig; i Rosa Vidal, aquesta última continua actualment en el càrrec al capdavant de la nova empresa constituïda després de l'ERO.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat