Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de setembre del 2010 | 16:02
Notícia · Cultura

La 28a edició de la Setmana del Llibre en Català guanya 30.000 visitants

Barcelona · La llengua catalana al mercat suposa, ara més que mai, un alicient per al consumidor i sembla guanyar adeptes a mesura que passen els anys. L'aprovació de la Llei del Cinema Català ja va demostrar fa uns mesos, en diversos estudis presentats per la Plataforma per la Llengua i altres entitats catalanes,  que mercat audiovisual en llengua catalana funciona plenament tal com demostren les audiències de TV3 -televisió líder a Catalunya- i les de Catalunya Ràdio i Rac1 respectivament, que també se situen al capdavant dels rànquings.

L'estat del català al sector editorial i de venda de llibres es troba també en aquesta mateixa línia d'expansió. La darrera Setmana del Llibre en Català, la 28a edició celebrada enguany a Barcelona, Lleida, Sant Cugat i Girona, ha deixat al seu pas unes xifres que corroboren que, tot i que encara hi ha molt camí per fer, el llibre el català és un producte que guanya força al mercat d'arreu del territori.

En aquest sentit, i perquè no sigui dit algun dia i per algun dels gremis repersentants del sector del llibre, les "audiències" de la Setmana del Llibre en Català corroboren que els llibres en la llengua pròpia tenen demanda, es venen, i són un reclam per al consum de la societat catalana. L'assistència de públic a aquesta trobada de l'edició d'enguany ha estat significativa: aquesta 28a edició ha superat en 30.000 els visitants que van assistir a la Setmana del Llibre en Català el propassat 2009, i s'ha situat en 80.000. Les vendes també van pel mateix camí: entre el 10 i el 19 de setembre s'han venut entre 15.000 i 17.000 llibres.

El president de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach, ha apuntat que el gran èxit de convocatòria d'enguany es deu a la nova ubicació de la Setmana del Llibre en Català, que aquest any s'ha celebrat al Parc de la Ciutadella, i ha destacat que "la llibreria i el quiosc han funcionat molt bé": "Hem comptat amb activitats molt variades com el Premi Trajectòria a Maria Barbal, que ha tingut molta repercussió i El Dictat, que ha comptat amb una participació de 300 persones en sis ciutats de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat