Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de novembre del 2011 | 17:47
Notícia

"David Madí continua a l'estratègia mediàtica de CiU i vol arrencar la 'crosta' independentista de TV3"

Dur article de Jaume Reixach, director del setmanari d'informació El Triangle, en contra de CiU i les seves retallades. A L'assalt a TV3, Reixach ha afirmat que David Madí, anterior cap de comunicació de CDC, "continua a l'estratègia mediàtica de CiU" i que busca afavorir el Grup Godó "al preu que sigui".

Jaume Reixach

"David Madí té clares dues coses: 1. Cal afavorir, al preu que sigui, els interessos del Grup Godó, convertit, més que mai, en aliat imprescindible de CiU (i del PP), i 2. Cal arrencar, de soca-rel, la "crosta" independentista i progressista de TV3".

A l'article, Reixach també ha sentenciat que Artur Mas té per objectiu polític "carregar-se" Enric Marín i Mònica Terribas, un objectiu que "només és possible fent front comú amb el PP" i que sembla anar endavant donat que "la crua realitat és que manté un pacte de ferro amb el PP".

Jaume Raixach ha conclòs que "l'assalt" d'Artur Mas, "Quicu Homs" i David Madí a TV3 obre la caixa dels trons: "Trenca els ponts entre CiU i ERC, enterra els acords CiU-PSC, segella el pacte de legislatura CiU-PP, deixa el "pacte fiscal" als peus de Mariano Rajoy i afavoreix el Grup Godó i José Manuel Lara (Grup Planeta), referent mediàtic de Mariano Rajoy, que espera cruspir-se La Sexta-Mediapro a preu de saldo i convertir-se, a través d'Antena 3, en el nou amo del pastís del futbol a l'Estat espanyol".

Per la seva importància, reproduïm de manera íntegra l'article publicat a El Triangle:


L'assalt a TV3
Jaume Reixach


Després de massacrar els hospitals, les escoles, les universitats, els funcionaris..., el president Artur Mas ha encetat l'assetjament de TV3, el "sancta sanctorum" de la catalanitat. La batalla s'anuncia aferrissada i cruel, doncs "toca" interessos molt sensibles que conformen l'imaginari nacional i emocional de Catalunya.

El "castell" de TV3 està defensat per dos exponents del nacionalisme desacomplexat: Enric Marín i Mònica Terribas. Per fer-los fora, cal modificar la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i en aquesta tasca, CiU sap que només compta amb el suport (entusiasta) del PP. A aquestes alçades, el pacte que van formalitzar CiU i PSC per investir president Artur Mas -i que contemplava un imprescindible consens entre les dues forces majoritàries per reformar la CCMA- ja és paper mullat.

David Madí, que tot i estar formalment fora de la política, continua remenant l'estratègia mediàtica de CiU i del Govern, té clares dues coses:

1. Cal afavorir, al preu que sigui, els interessos del Grup Godó, convertit, més que mai, en aliat imprescindible de CiU (i del PP)

2. Cal arrencar, de soca-rel, la "crosta" independentista i progressista de TV3, en la mesura que l'actual direcció afavoreix un grup de productores privades que, a la vegada, alimenten el diari "Ara", plataforma d'aquest nacionalisme desacomplexat (que s'imprimeix, però, a la rotativa de "La Vanguardia")


L'assalt d'Artur Mas a TV3 té per objectiu polític carregar-se Enric Marín i Mònica Terribas i això només és possible fent front comú amb el PP. Si es consuma l'operació, ERC i tot el "món" nacionalista amb qui connecta (des d'Òmnium Cultural fins a Vilaweb, passant per l'"Ara", l'ACPV...) es quedaran sense el seu bastió més preuat.

CiU no paga traïdors i, malgrat que el bon jan d'Oriol Junqueras faci descaradament la gara-gara a Artur Mas per tal de congraciar-se amb el poder convergent, Esquerra i l'independentisme independent tenen totes les de perdre... si continuen demanant les engrunes del Majestic. La política de retallades del "Govern dels millors" no és objectiva, és partidista: afavoreix una minoria -identificada amb els sectors més conservadors i unionistes de Catalunya- i perjudica la immensa majoria.

Tot i els flirtejos sobiranistes de CiU, la crua realitat és que manté un "pacte de ferro" amb el PP: a l'Ajuntament de Barcelona, a Badalona, a la Diputació de Barcelona i al Parlament de Catalunya. Qui no ho veu així és que és cec o és un tonto útil. L'assalt a TV3, de la mà del PP, per tal d'afavorir el Grup Godó és la prova més fefaent d'aquesta aliança tàcita amb la dreta espanyolista, mentre ERC es dedica a caçar núvols.

Mònica Terribas, convertida en la Joana d'Arc de Catalunya, ha passat al contraatac, anunciant que el setge del Govern a TV3 comportarà, d'entrada, l'eliminació de les retransmissions de futbol. Aquesta decisió unilateral perjudica, directíssimament, els interessos de Mediapro, que ja fa aigües per tots costats, i, indirectament, del Barça de Sandro Rosell, que -a través de Sant Pep Guardiola- ha acabat renovant el contracte amb l'empresa de Jaume Roures.

L'assalt d'Artur Mas, Quicu Homs i David Madí a TV3 obre la caixa dels trons:

1. Trenca els ponts entre CiU i ERC0

2. Enterra els acords CiU-PSC

3. Segella el pacte de legislatura CiU-PP i deixa el "pacte fiscal" als peus de Mariano Rajoy

4. Afavoreix el Grup Godó, que espera veure's beneficiat amb la supressió de la publicitat a TV3 i amb l'adjudicació de programes a la graella de la televisió de Sant Joan Despí per tal de fer calaix i sortir de l'atzucac

5. Afavoreix José Manuel Lara (Grup Planeta), referent mediàtic de Mariano Rajoy, que espera cruspir-se La Sexta-Mediapro a preu de saldo i convertir-se, a través d'Antena 3, en el nou amo del pastís del futbol a l'Estat espanyol


La defensa del "castell" de TV3 aplega periodistes, sindicats, intel·lectuals, partits, entitats... La "Catalunya catalana" ja no té capital a Vic, sinó a Sant Joan Despí. És la batalla final entre CiU-PP i els catalans irredempts, amb Mònica Terribas com a portaestandard de la senyera.

(Recordem i reflexionem: Jordi Pujol va saltar a la palestra quan va organitzar, a l'any 1959, un boicot contra el diari La Vanguardia Española i el seu director d'aleshores, Luis Martínez de Galinsoga)

(Recordem i reflexionem: el pare de Mònica Terribas, un dels fundadors de CDC, es va donar de baixa del partit l'any passat).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Nació Digital
David Madí inspira un gran "think tank" liberal
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els professionals del Grup Godó, avergonyits
Opinió · Política catalana
Sentit institucional, sentit de país
Recull de premsa · Política
Llansana: "El país de C's"
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
"Ciudadanos" eina de l'estat
Crònica · Política catalana
L'escàndol de La Vanguardia i el grup Godó
Crònica · Política catalana
David Madí i Antoni Vives….
Recull de premsa ·
Alzamora: "Deixin de fer malabarismes de despatx i permetin que la ciutadania s'expressi"
Indica publicitat