Barcelona ·
El diari Financial Times com ja ens té acostumats fa una lectura força peculiar sobre la situació de l'economia espanyola i de la capacitat del president Zapatero per sortir-se'n en un context de crisi econòmica com l'actual.
D'entrada els periodistes redactors de l'article fan referència al fet que durant mesos Zapatero va negar l'evidència de la situació econòmica i com aquest sempre es negava a utilitzar la paraula crisi quan aquesta era més que evident i com això es va acabar convertint en motiu de broma nacional.
Així, del president espanyol afirmen que és coneguda la seva falta de coneixements en economia i en destaquen negativament el retard d'aquest a reconèixer la seriositat de la crisi i com aquest fet ha dificultat que es prenguessin les mesures necessàries per superar-la.
L'article posa de manifest també l'opinió de diversos membres del sector financer que consideren que Zapatero era un president adequat quan hi havia bonança però no per a la situació actual ja que entre d'altres coses creuen que el govern i el país no transmeten prou confiança respecte el futur.
Tot i les crítiques el Financial també explica a grans trets quins són els plans del govern per estimular l'economia i reduir el dèficit de l'estat entre els que destaquen una reforma laboral, la pujada de l'IVA i la retallada en el nombre de funcionaris .
A més a més i com d'altra banda ja havia fet altres vegades torna a aparèixer la idea que un dels problemes de l'estat Espanyol ha estat l'avenç de l'estat de les autonomies. Així el rotatiu es fa ressò de l'opinió de líders del món empresarial que afirmen que afirmen que una de les prioritats per poder sortir de la crisi és aconseguir "regnar" les 17 regions autònomes el desenvolupament de les quals des de la mort de Franco ha provocat l'aparició d'una nova burocràcia i ha fet créixer la despesa i el deute.
Finalment el diari també toca la vessant més humana i d'esquerres del govern de Zapatero que afirma que se sent molt orgullós de la llei de matrimonis homosexuals de la que diu ha fet molta gent feliç i del que destaquen que al contrari que Aznar pensava que tot el que havia fet era genial ell vol ser recordat com un president que ha fet coses bé i altres no tant.