Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de març del 2012 | 16:48
Crònica · Madrid

Galeuscat contra López

Aquesta setmana hi ha hagut a Madrid un sopar de Galeuscat, de polítics de CiU, el PNB i el BNG. L'ofensiva marianista del govern espanyol torna a reactivar la unitat entre les forces nacionalistes, en guaret durant la geometria variable de Zapatero.

Madrid · I és que comença a haver-hi por. Temor que ara arreli el patriotisme constitucional aznarista, frustrat anys enrere.

La crisi –i el nou PSOE, jacobí desacomplexat– és un bon caldo de cultiu pels plantejaments demagògs i les ànsies imperialistes de l'espanyolisme. Els diputats catalans, bascos i gallecs que porten més temps a Madrid saben que la dreta que ha tornat al poder a Madrid no té res d'europeista, ni liberal, ni civilitzada, per molt que se'n ompli la boca.

En aquests nous moviments de Galeuscat a la capital de l'Estat espanyol hi té un paper aglutinador Josu Erkoreka, el cap de files dels bascos al Congrés, i a qui molts veurien com un gran lehendakari. No sembla, com s'ha explicat en aquí mateix, que ho tingui fàcil per prendre-li al lloc a Iñigo Urkullu. Contra el que sol passar entre els polítics d'Euskal Herria, Erkoreka té sensibilitat real per Catalunya. L'interessa allò que passa aquí. Un exemple: va tornar a Bilbao encantadíssim i il·lusionat pel gir independentista que els seus companys de viatge de CDC van fer el cap de setmana passat al congrés de Reus.
Patxi López serà un dels dos líders polítics espanyols que provarà de frenar les aspiracions del nostre Estat propi

No és d'estranyar, doncs, la seva indignació pels comentaris del socialista Patxi López, dilluns passat, rebutjant que els catalans tinguem concert econòmic. El polític basc creu que aquelles paraules són "una bestiesa enorme en boca d'un lehendakari". Com s'ho explica, doncs? Erkoreka, que fa temps que es mou per Madrid i té bon olfacte, està convençut que López, que sap que perdrà –si es presenta– les eleccions al Parlament de Vitòria, ja pensa només a ser el cap de cartell dels socialistes espanyols a la Moncloa.

Aquestes paraules "només poden tenir lògica en boca d'un dirigent del PSOE", afirma. Si els pronòstics es compleixen, alerta!, perquè els catalans n'haurem de parlar molt de López: ell serà un dels dos líders polítics espanyols que protagonitzarà el xoc de trens Catalunya-Espanya i que provarà de frenar les aspiracions del nostre Estat propi. L'home que ens nega allò de què gaudeix el seu país...

El 2014, un any clau, és a tombar el xamfrà. I Galeuscat serà imprescindible. Determinant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat