Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de febrer del 2011 | 16:32
Notícia · Economia

"Fa por de pensar que una companyia d'aquest estil [Ryanair] sigui majoritària a cap aeroport"

Barcelona · L'ambient està remogut en els aeroports catalans, i no només per les dificultats per les que passa el d'Alguaire, sinó per la supressió de Ryanair d'algunes línies que surten de l'aeroport de Girona i la injecció pública de 10 milions d'euros que ha rebut Spanair. El president de la companyia, Ferran Soriano, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que aquesta injecció, al seu parer, "no es tracta de subvencions o d'un ajut, sinó d'una inversió" perquè l'aeroport del Prat esdevingui un hub' internacional. Soriano, a més, ha comparat aquesta xifra amb els 1.300 milions d'euros que va rebre Iberia de l'Estat i ha recordat que, mentre Barcelona té 23 interconnexions internacionals, París en té 165.  "Tots dos competim pel World Mobile Congress", ha dit.

El president d'Spanair també ha avançat que "entre avui i demà" anunciarà si la companyia assumeix algunes de les rutes que Ryanair ja no fa des de l'aeroport de Girona. Soriano ha explicat que tant l'administració catalana com les institucions gironines els han demanat que estudiïn la possibilitat de fer vols des de Girona: "En breu serem capaços de contestar a les administracions quines rutes podem fer i com".

Soriano no s'ha estat de criticar durament a la companyia irlandesa Ryanair, de la que ha dit que basa la seva política en funció de les subvencions que rep. "Ahir a la premsa irlandesa s'explicava com Ryanair també ha amenaçat el govern irlandès i, concretament, l'aeroport de Dublín, a qui demana cent milions d'euros mentre l'aeroport de Dublín els n'ofereix 60". Continuant amb la crítica, Soriano ha afegit que "fa por de pensar que una companyia d'aquest estil sigui majoritària a cap aeroport, el de Girona per exemple. Però imagini's que fos majoritària a Barcelona i que un dia vénen a dir: o em dónes cent milions d'euros o marxo'. Has de saber que aquesta companyia no té cap interès en el territori, no té cap compromís i farà només allò que li surti més rendible a qualsevol lloc d'Europa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat