Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de febrer del 2014 | 16:54
Notícia

El CCN diu que els empresaris alemanys estan mancats d'informació o que n'han fet servir de tergiversada

El Cercle Català de Negocis (CCN) s'ha posat formalment en contacte avui amb l'Associació d'Empresaris i Directius Alemanys ubicada a Barcelona per oferir-los mantenir una trobada, en la qual els empresaris sobiranistes catalans s'ofereixen a desmitificar els dubtes i temors relacionats amb el procés de consecució d'un estat propi per a Catalunya.

Barcelona · El CCN s'ha inclinat per la pedagogia per a respondre la "Declaració de Barcelona" presentada aquesta setmana per un col·lectiu d'exdirectius alemanys.

La direcció del Cercle ha denunciat que les declaracions fetes públiques es deuen a què les persones que les van fer "estan mancades d'informació o n'han rebut de tergiversada a través de la premsa espanyola" i és per aquest motiu que s'han ofert a explicar el procés i les conseqüències que tindrà per a les empreses alemanyes instal·lades a Catalunya, a més d'explicar-los la situació en què restarà Catalunya en relació a la Unió Europea, el tractat de Schengen i el mercat espanyol.

Pel CCN, els firmants de la "Declaració de Barcelona" no són els representants autoritzats de l'empresariat alemany, sinó persones amb càrrecs o exalts càrrecs directius que "s'han deixat manipular per la FAES i per la Fundación Francisco Franco". El Cercle manté que aquestes persones "no han aportat dades objectives i han fonamentat la seva posició en conjetures sense fonament".

Per aquest motiu, el CCN ha recordat que "el catalanisme polític s'ha caracteritzat per defensar la democràcia, l'estat de dret, el respecte als drets humans i la defensa de la integració europea". Tanmateix Albert Pont, president del CCN, ha manifestat que "el dret internacional preveu la transmissió directa i quasi automàtica dels tractats signats per l'estat predecessor (en aquest cas Espanya) a l'estat successor (en aquest cas Catalunya) amb motiu d'una successió d'estats".

També preveu que els casos de successió d'estats "no suposin la pèrdua de drets i deures dels particulars establerts en tractats internacionals". Segons Pont, "els tractats de la UE es continuaran aplicant a Catalunya amb completa normalitat l'endemà de la independència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat