Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de juny del 2014 | 20:31
Notícia

García-Margallo contra el Diplocat

La batalla de l'Estat contra el procés és més visible que mai de portes en fora. Aquesta setmana ha estat suspès a última hora un debat sobre el procés sobiranista català que s'havia de celebrar a Brussel·les. El Govern català ho ha atribuït a "pressions" d'Espanya.

Barcelona · Aquesta setmana s'havia de celebrar a Brussel·les un debat sobre el procés sobiranista català, però ha estat suspès a última hora. El think-tank més influent de Brussel·les, el Center of European Policy Studies (CEPS), hi havia convidat el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, però amb menys de 24 hores d'antelació ha decidit desconvocar l'acte.

Fons del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) han assegurat que darrera d'aquesta operació hi ha "la mà" del govern espanyol, en concret la del ministre de l'exterior, José Manuel García-Margallo. El CEPS, però, ha negat que aquestes pressions s'hagin produït.

El debat es titulava "Dins o fora? Catalunya i la UE", i versava sobre l'encaix d'una Catalunya independent dins de la Unió Europea. La trobada havia assolit la presència d'una seixantena de persones, entre ells diplomàtics, representants d'ambaixades a Brussel·les, funcionaris, lobbistes, etc. Segons el Govern, aquesta anul·lació a darrera hora ha estat resultat de les "pressions" de la diplomàcia espanyola per impedir la internacionalització del procés sobiranista.

"És difícil d'acreditar, però han existit pressions" ha dit el conseller de Presidència i titular dels afers exteriors de la Generalitat, Francesc Homs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat