Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de setembre del 2008 | 17:42
Notícia · General

prova d'article a a la portada

 

Salvador Cardús: "Ara el país s'hauria de mostrar especialment compromès amb la negociació pel finançament"

Salvador Cardús creu que ara "és el moment de fer un vaitot, d'arriscar-ho tot, de deixar-hi la pell" per aconseguir un bon finançament per a Catalunya. I si ni així no ens en sortim, "no caldrà parlar-ne més: haurà arribat l'hora de fer cau i net i d'estripar les cartes". Així ho afirma en un article a l'Avui, en el qual diu que "en l'actual negociació pel finançament, Catalunya torna a posar tota la carn a la graella" perquè "es juga el tot pel tot". I és que "d'un bon finançament en depenen l'ensenyament, la cultura, la sanitat i els serveis socials, però, molt especialment, el progrés econòmic del país, que al capdavall és la locomotora del nostre futur individual i col·lectiu". Cardús diu que "no sóc ni optimista ni pessimista" i considera que "ens hauríem de negar a anticipar la derrota i a donar per inútils tots els esforços fins a veure'n el resultat final". Per això, afirma que "cal guardar-nos la mala bava per quan faci falta", ja que "ara el país s'hauria de mostrar especialment compromès amb aquesta negociació". "La premsa i els altres mitjans, les organitzacions empresarials, sindicats i universitats, tothom hauria de fer sentir una gran pressió sobre els nostres negociadors", afegeix Cardús.

El sociòleg creu que si el nou Estatut no serveix per resoldre una qüestió tan dramàtica com la del finançament, "allò que realment quedarà tocat seran les mateixes institucions polítiques". D'altra banda, qui també s'hi juga molt en aquesta negociació és el PSC, que "ha de demostrar que, efectivament, guanyant ells i Zapatero, hi ha guanyat Catalunya". Segons Cardús, "el cost electoral d'una mala negociació sempre serà més alt per al PSC del que ho podien haver estat per a CiU, de qui ja es comptava que no tenia tan bons suports a Madrid". A més, adverteix que "una actitud claudicant del PSC posaria en un nou dilema aquella estratègia d'ERC que tot ho justificava: garantir que el PSC no s'arronsés". s a dir, "un mal finançament seria l'argument definitiu per demostrar el fracàs d'una aposta tan arriscada com la del tripartit". A més, "ERC podria no fer caure el govern per un mal acord de finançament, però les urnes la'n farien caure quan toqués", assegura Cardús.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat