Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de novembre del 2010 | 17:34
Notícia · Internacional

El 'lipdub' de Vic arriba a la premsa estrangera

Barcelona · ACN · El Lipdub gravat a Vic fa unes setmanes està tenint ressò en els mitjans internacionals, que coincideixen a destacar l'alta mobilització de la localitat osonenca per reclamar la independència. En la pàgina web, l'RTBF, la televisió pública de la Bèlgica francòfona, destaca "l'ambient festiu" que desprenen les imatges reivindicatives i adjunta el vídeo difós a través de Youtube. Les mateixes imatges es pot trobar al web de la 'Tribune de Genève', diari de referència la ciutat suïssa, que en l'article titulat 'Rècord per un cant militant' remarca que gairebé hi van participar 5.800 persones. 'Un record!' exclama també en el seu portal el diari bretó 'Le Télégramme'.

Aquest diari francès recorda que Vic va ser un dels centres d'insurrecció contra la política centralista del rei Felip V i ara, segles més tard, afegeix 'Le Télégramme', "una part dels seus habitants conserva la mateixa set d'independència i la reivindica".

El 'lipdub', mot utilitzat per denominar vídeos musicals d'una sola seqüència en què apareix gent emulant la lletra de la cançó, va començar com una tècnica publicitària, però s'ha ampliat a altres usos.

En el 'lipdub' a favor de la independència, gravat als carrers del centre de Vic el passat 24 d'octubre, hi van participar 5.771 persones, xifra que suposa un rècord mundial. El vídeo ja l'han vist més de 500.000 internautes a través de Youtube.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat