Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de juliol del 2010 | 16:05
Notícia · Internacional

La Justícia Internacional avala la declaració unilateral d'independència de Kosovo

Barcelona · Per primera vegada el màxim òrgan judicial de les Nacions Unides, el Tribunal Internacional de Justícia (TIJ), ha fallat a favor d'una declaració unilateral d'independència: la de Kosovo. El màxim òrgan de representació de la Justícia Internacional ha dictaminat aquesta setmana que el procés independentista de l'antiga regió de Sèrbia no viola la llei internacional, una sentència que serveix de precedent no només per ser la primera en referir-se a processos secessionistes sinó per marcar les primeres pautes a altres nacions sense estat.

La sentència a favor de la legalitat de la independència de Kosovo, amb tot, pot ser l'inici d'un procés en el qual més països recolzin la iniciativa de creació del nou estat Kosovo. El procés secessionista ja comptava amb el suport de 69 dels 192 membres de les Nacions Unides però ara, segons els experts, alguns dels països de la UE que no havien recolzat el procés secessionista -entre els quals es troba l'Estat espanyol- hauran de rectificar el seu posicionament i acceptar la plena sobirania de Kosovo. Altrament, la sentència del TIJ, tot i no ser de caire vinculant, marca una nova era en les declaracions unilaterals d'independència de les nacions sense estat d'arreu i obre una nova porta a la viabilitat dels processos d'independència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat