Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de febrer del 2015 | 18:10
Crònica · Política catalana

Més sentències de TC: bon vent i barca nova

L'Estat espanyol encara té por que el poble català pugui ser consultat democràticament sobre el seu propi futur polític. L'evidència ha estat demostrada aquesta setmana, de nou, amb una altra sentència del Tribunal Constitucional --el mateix alt tribunal que va fer irreversible el procés d'independència el passat 2010-- que ha tombat dos preceptes de la Llei catalana de consultes i la totalitat de la convocatòria del 9N.

Bon vent i barca nova. Les paraules amb que avui mateix Alfred Bosch s'ha dirigit a Mariano Rajoy al Congreso resumeixen la situació de total desconnexió que pateix no només Cataluna d'Espanya, sinó també Espanya de Catalunya.

El braç de l'Estat més poderós a l'hora de deconstruïr la feble democràcia espanyola, el Tribunal Constitucional, no només ha demostrat que l'Estat gaudeix sense pudor de prohibir drets fonamentals a la seva població, com és el dret a vot i a decidir, sinó que també ha fet evident que el camí cap a la independència és ja fa temps irreversible.

El TC --el mateix que va apagar les minses constants vitals que li quedaven al sistema autonòmic espanyol el passat 2010 amb la retallada estatutària-- ha tombat aquesta setmana la convocatòria oficial del 9N (la que Artur Mas va signar) i la llei de consultes.
La sentència del TC d'avui ens diu a tots els catalans, a crits: bon vent i barca nova!"
L'alt òrgan judicial ha actuat, de nou, com a braç fort del govern en un moment de fer pit i ensenyar el múscul per part del PP, amb la vista posada ja a les properes municipals. Rajoy, prou debilitat amb l'augment de Podemos, la mala previsió de les enquestes i la creixent excitació de l'ala dreta del seu partit, ha deixat anar els gossos amb una maniobra que l'ha de reforçar.

La jugada, per això, més enllà de fer fort el Partit Popular engreixa l'independentisme, fa revifar la tensió social sobiranista al·letargada en aquests darrers mesos i posa la directa cap a l'autopista del dret a decidir.

L'alt tribunal, que hauria de ser independent i imparcial, ha demostrat alhora no ser més que un simple element accessori de tot l'engranatge polític estatal, actuant al dictat i al mandat del què decideixi el Govern espanyol.

La sentència del TC d'avui, més enllà de ser una prova irrefutable de la necessitat de Catalunya d'un nou Estat més democràtic, transparent i amb noves estructures que permetin la separació de poders i una democràcia més directa i participativa, ens diu a tots els catalans, a crits i amb totes les forces: bon vent i barca nova!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat