Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de d'abril del 2014 | 19:32
Notícia

La Plataforma per la Llengua denuncia que la modificació de la llei del cinema vulnera els drets lingüístics

L'encara residual situació del català a les sales del cinema del país no avança i el Govern no fa cap pas per a canviar l'anòmala situació. Aquesta és la denúncia de la Plataforma per la Llengua que ha alertat que l'avantprojecte de modificació de la Llei del cinema no garanteix el dret dels espectadors al cinema en català.

M. Folch · La Plataforma per la Llengua, entitat a favor de la promoció i ús de la llengua, ha lamentat aquesta setmana la proposta de modificació de la llei del cinema que vol aplicar el Departament de Cultura, liderat per Ferran Mascarell, i que suposa un pas enrere en la presència de la llengua pròpia en les sales de cinema del país.

Aquesta modificació, segons l'entitat, no assegura el dret dels catalans a poder consumir cinema en llengua pròpia al propi territori, la qual cosa suposa la vulneració dels drets lingüístics dels catalanoparlants.

La Plataforma, per tant, ha argumentat que aquesta modificació elimina les obligacions de doblar o subtitular en català totes les pel·lícules europees així com també elimina la quota del 50% dels títols de produccions no europees traduïts en català i el 50% de les projeccions de cinema en català a les sales de cinema. La modificació atorga tot el pes en els acords amb la indústria.

La Plataforma per la Llengua ha denunciat que la llei no farà possible, amb aquesta modificació, la llibertat de tria dels espectadors que la Llei de cinema ja preveia amb anterioritat en el termini màxim del gener del 2018, i ha instat el Govern a desplegar la Llei del cinema en tota la seva plenitud.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat