Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de febrer del 2011 | 20:07
Notícia

L’Ateneu Barcelonès tornarà a acollir un acte de la línia dura del nacionalisme espanyol

L’entitat espanyolista ‘Impulso ciudadano’, presidida per l’exdiputat de Ciutadans José Domingo, ha anunciat que commemorarà el 30è aniversari de ‘El manifiesto de los 2.300’ a un símbol del catalanisme com l’Ateneu Barcelonès.

Cartell d'Impulso Ciudadano

Barcelona · No és la primera vegada que els autoanomenats ‘constitucionalistes’ decideixen escampar el seu discurs des de l’Ateneu, ja que dos anys enrere, la líder d’UPyD, Rosa Díez, també va presentar-hi el seu partit.

En un comunicat, ‘Impulso ciudadano’ ha reivindicat la “vigència” del ‘Manifiesto por la igualdad de los derechos lingüísticos en Cataluña’, text fet públic el 12 de març del 1981, davant la “clara voluntat de les autoritats catalanes d’incomplir les sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem sobre el règim lingüístic català i la nul·la intenció del Govern de la Nació de vetllar pels drets lingüístics de tots els espanyols”. De fet, l’entitat ja ha demanat al rei que “exerceixi el seu paper moderador davant la insubmissió del govern de Catalunya davant les sentències del TC i del TS”.

Més enllà del surrealisme que una entitat d’aquest calibre convoqui l’acte a un espai referent històric del catalanisme, no deixa de ser sorprenent que a la direcció de l’Ateneu no hi hagi objeccions a que una organització que considera que a la societat catalana s’hi ha implantat un ‘discurso unico, con sombras totalitarias’; que la immersió lingüística és, simplement, una ‘imposición de la lengua catalana’ (no sabem què en pensa Impulso Ciudadano sobre el fet que a França s’imposi el francès a les escoles); o que demana que el rei faci d’intermediari s’esplaï en el seu espai.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat