Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de febrer del 2015 | 18:08
Recull de premsa

Culla: "Ciutadans estigmatitzat per català! No em digueu que no és justícia poètica..."

"Per desactivar Albert Rivera, cal presentar-lo com el líder català d'un partit català, regional, localista –amb seu central a Barcelona, no us dic més!–, sense projecte "nacional" ni visió d'Estat. Algú així no pot entrar a la Moncloa si no és de visita, i vigilat."

L'historiador Joan B. Culla ha dit a un article que "si en les europees de maig del 2014 Ciutadans va ser la vuitena força a escala estatal, a principis del 2015 hi ha enquestes que la situen quarta només per darrere de PP, Podem i PSOE, mentre que la seva implantació al conjunt d'Espanya ja és imparable": "O sigui, que en lloc de circumscriure's a la tasca que els havia estat assignada una dècada enrere (combatre, ara més que mai, el nacionalisme català), aquests insolents pretenen rivalitzar en centrisme amb el PP i ficar mà a la governació de l'Estat!"

L'historiador ha dit a un article que davant "tanta audàcia, la cúpula genovesa ha decidit arremangar-se i carregar contra el nou adversari" i ha afirmat que ho han fet "no, no és amb crítiques al seu programa econòmic": "Per desactivar a Albert Rivera, cal presentar-lo com el líder català d'un partit català, regional, localista –amb seu central a Barcelona, no us dic més!–, sense projecte "nacional" ni visió d'Estat. Algú així no pot entrar a la Moncloa si no és de visita, i vigilat." 

"És el mateix ressort primari --ha continuat-- que van activar amb èxit el 1986 els serveis informatius de TVE –controlats pel PSOE– contra Miquel Roca i el seu Partit Reformista Democràtic: una operació catalana i, per tant, sospitosa de totes les deslleialtats, encara que també en formessin part Florentino Pérez, Rafael Arias-Salgado, Pilar del Castillo... i fins i tot Dolores de Cospedal amb el seu pare, don Ricardo! És idèntic missatge al que expressava aquella pintada apareguda a la porta d'un supermercat de Madrid la tardor de 2005, en ple debat de l'Estatut: "Són catalans. Tu decideixes". Però, és clar, de la setena planta de Génova 13 caldria esperar-ne un altre nivell".

"Entre les enquestes i els resultats hi ha un tros, és clar. Però, Ciutadans estigmatitzat per català! No em digueu que no és justícia poètica..." ha conclòs Culla.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat