Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de març del 2015 | 18:35
Notícia

Nova campanya per denunciar el setge al català a la Franja

Amb el joc on-line estimoelcatalà.cat la PxL ha volgut posar en primer pla la surrealista escena que es viu a la zona amb la denominació de la llengua com a LAPAO i amb tota l'acció destinada a desterrar el català.

La Plataforma per la Llengua ha engegat una nova campanya que té com a objectiu denunciar la situació del català a la Franja i denunciar l'absurd que suposa el LAPAO en la realitat lingüística de la zona. La campanya simula un joc on-line a través del web estimoelcatala.cat que aparentment convidarà als usuaris a "aprendre" LAPAO i a traduir algunes paraules del català al LAPAO.

En realitat, es tracta d'una acció de sensibilització amb la qual l'entitat pretén alertar sobre l'atac que està experimentant el català a la Franja i aconseguir adhesions per portar la problemàtica a Europa, ja que a la Franja l'objectiu és dividir, segregar i esborrar de l'imaginari col·lectiu tot rastre de català.

La campanya demana l'adhesió a un manifest que la Plataforma vol enviar al Parlament Europeu amb l'ajut de diversos europarlamentaris catalans i organitzar, properament, un acte a la seu d'aquest organisme a Estrasburg amb representants de les entitats de la zona per tal d'evidenciar el setge que està experimentant el català en aquest territori.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat