Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de febrer del 2014 | 15:05
Notícia · País Valencià

Fabra, a per totes, vol fer desaparèixer el valencià a les aules de vuit municipis

Escola Valenciana ja va denunciar que el Govern d'Alberto Fabra pretén destruïr el català de les aules amb la liquidació de 151 línies de valencià el curs vinent. Aquesta setmana, l'entitat ha confirmat que Fabra vol deixar sense llengua pròpia les aules de vuit municipis.

Barcelona · L'estratègia de bloqueig del govern valencià a l'ensenyament en llengua pròpia és ja imparable.

Precedida per la destrucció de mitjans de comunicació en català i per la fi de subvencions públiques a la cultura en llengua pròpia, aquesta setmana
Escola Valenciana ha alertat que el govern del PP al País Valencià busca fer desaparèixer totalment el català a vuit municipis.

Escola Valenciana ha explicat a través d'un document que l'augment de 25 a 30 alumnes per aula aprovat l'any passat té com a conseqüència el tancament d'unitats educatives i la reducció de professorat. En conseqüencia, segons l'entitat les aules de la Vall d'Albaida serien les més afectades per la proposta d'eliminació d'unitats en català, ja que el curs vinent nou aules en valencià d'aquesta comarca quedarien liquidades.

Al mateix informe, l'entitat ha recordat que l'oferta d'ensenyament en valencià actualment és del 33% del total i ha instat Alberto Fabra a promouer i normalitzar el valencià i "deixar-se d'atacs".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat