Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de gener del 2014 | 19:38
Notícia

Escola Valenciana alerta que perillen 151 línies en valencià

L'estratègia de bloqueig del govern valencià a l'ensenyament en llengua pròpia està generant els seus fruits. Segons ha denunciat Escola Valenciana aquesta setmana, perilla la supervivència de 151 unitats educatives en valencià a 135 escoles públiques de 17 comarques valencianes.

Vicent Moreno, en una foto d'arxiu.

L'entitat Escola Valenciana ha alertat aquesta setmana que, si no s'evita, el Govern valencià tancarà 6 escoles públiques en valencià, i que tanmateix perillen 151 unitats educatives en valencià a 135 escoles públiques de 17 comarques valencianes.

El curs que ve pot ser decisiu en la pervivència de la llengua pròpia a les aules del País Valencià. L'entitat ha presentat un estudi on s'hi analitza la quantitat d'unitats educatives en valencià que perillen per al pròxim curs. En l'informe l'entitat ha recordat que l'oferta d'ensenyament en valencià actualment és del 33% del total i que la Conselleria d'Educació vol retallar 187 unitats en Infantil (en valencià i castellà) de la pública mentre n'augmenta 8 de la concertada.
És inacceptable que es propose deixar algunes poblacions sense escola pública en valencià" denuncia Moreno
"Açò no és només una valoració, és la mostra real de la política educativa del Govern valencià: està promovent d'una forma aclaparadora l'ensenyament concertat en castellà i atacant de forma directa l'ensenyament de qualitat, el públic en valencià" ha declarat el president d'Escola Valenciana Vicent Moreno. L'entitat ha denunciat el bloqueig que viu la situació de la llengua a les aules i la de l'ensenyament de qualitat al País Valencià, una situació on el diàleg amb l'administració és impossible i on la Generalitat ha passat a l'atac frontal a l'ensenyament de qualitat, públic i en valencià.

"És inacceptable que es propose deixar algunes poblacions sense escola pública en valencià, en cap lloc ha de faltar l'oferta en valencià, almenys a les zones denominades valencianoparlant. La Conselleria d'Educació està privant a una població d'un dret bàsic i necessari, està llevant l'oportunitat de tindre el millor ensenyament possible. La suposada manca de matrícula, en molts casos, prové de la nul·la promoció dels centres per part de la Conselleria d'Educació, escoles que garanteixen l'educació òptima als estudiants que en un futur seran els qui duran endavant aquesta terra que tant ens estimem uns i tant balafien altres" ha denunciat Moreno.

Podeu consultar l'informe complet d'Escola Valenciana a l'apartat Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat