Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de juliol del 2010 | 16:26
Notícia · Política

La unitat de mínims catalana es trenca al Congrés

Barcelona · L'acord de mínims que van assolir els partits al Parlament divendres passat per respondre a la retallada del Tribunal Constitucional no tindrà continuïtat al Congrés. Els diputats votaran quatre resolucions diferents (PSC-PSOE, CiU, ERC i ICV) i, en principi, cap de les quatre disposa de prou vots per prosperar.

Després que els socialistes catalans es neguessin aquest dilluns a incorporar al seu text l'acord del Parlament, CiU i ERC han anunciat el vot en contra de la seva resolució, mentre que ICV s'abstindrà. El PNB votarà com CiU, de manera que l'aritmètica pràcticament impossibilita que prosperi la del PSC-PSOE. Tampoc ho faran les de CiU, ERC i ICV, que no compten amb el suport dels diputats socialistes.

CiU i ERC atribueixen el fracàs a la negativa del PSC a negociar i a incorporar el text que ells mateixos van aprovar al Parlament, mentre que els socialistes critiquen que la resta de partits no s'afegeixin a l'única opció que podria resultar guanyadora que, sostenen, recull l'esperit d'aquella resolució. Herrera (ICV) ha lamentat que entre tots no hagin pogut presentar al Congrés una resolució que traslladés el malestar de la ciutadania catalana després de la sentència.

CiU, ERC i ICV van intentar aquest dilluns una maniobra d'última hora per aconseguir la unitat. Poc abans que finalitzés el termini per a la presentació d'esmenes, els tres partits van introduir a les seves resolucions un afegit amb la resolució del Parlament. El PSC, en canvi, se'n va desmarcar i va anunciar que rebutjaria també les esmenes que els tres partits li havien presentat amb aquest mateix text.

Aquest dimarts els portaveus de CiU i ERC, Josep Antoni Duran i Lleida i Joan Ridao, han comparegut per separat en roda de premsa per anunciar que votaran en contra la proposta del PSC i del PSOE que aposta per fer canvis legislatius per desplegar part del que el TC ha retallat. Les dues formacions apunten que l'acord PSC-PSOE és només una declaració de bones intencions.

Els socialistes continuen negociant el suport de formacions com CC (2) i el BNG (2), però la seva proposta té molt poques possibilitats de prosperar perquè ara per ara disposa només del suport dels 169 diputats del Grup Socialista. Hi votarà en contra el PP (153), CiU (10), ERC (3) i el PNB (6), a més d'altres formacions. Encara tenen menys possibilitats les de CiU, ERC i ICV, que no obtindran el suport del PP ni del PSOE.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat