Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de desembre del 2011 | 19:51
Notícia · Política

Amaiur demana a Rajoy que sigui "radical" i "porti les reformes extremes democràtiques també a la crisi territorial"

Emplaça el president electe a "desactivar les mesures restrictives dels drets" dels presos.

ACN · Amaiur ha intervingut per primera vegada en un debat al Congrés dels Diputats amb un discurs on el seu portaveu, Iñaki Antiguedad, ha emplaçat Mariano Rajoy a ser "radical" i "portar les reformes extremes democràtiques també a la crisi territorial". Segons Antiguedad, a l'Estat cal una "segona transició" per activar un marc de respecte al dret dels pobles a decidir el seu futur.

També li ha reclamat la "desactivació de les mesures restrictives dels drets" dels presos d'ETA, un "tema del dia a dia" on cal complir "la legalitat". En aquest marc, ha recordat que Amaiur té una posició ferma de "reconeixement, reparació i respecte" a "totes les víctimes". Mentre al País Basc "hi ha gent que està donant passos contínuament, encara que insuficients", ha dit, altres "no en fan cap".

Antiguedad també ha aprofitat el seu primer torn de paraula per reclamar a Mariano Rajoy que "s'obri" i "sigui radical" en les reformes democràtiques per resoldre, a més de la crisi econòmica, "també la crisi territorial".

"No es tracta només de mirar més lluny i més alt, sinó més a prop i més a baix", ha dit. Segons el portaveu d'Amaiur, Rajoy ha "d'implicar-se en els nous temps" i a adquirir el paper "d'estadista".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat