Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de desembre del 2011 | 18:02
Notícia · Política

"Busquem la foto dels drets d'Euskal Herria"

El diputat d'Amaiur Xabier Mikel Errekondo diu que Mariano Rajoy i els abertzales estan "condemnats" a entrendre's i avança que faran nous passos endavant.

Després de la decisió de la Mesa de no atorgar grup propi a la coalició Amaiur, els abertzales han respost abstenint-se a la investidura de Mariano Rajoy. Una decisió que han justificat al·legant que són els espanyols els qui han de decidir sobre el seu president. "La majoria absoluta ha decantat la balança per Rajoy, i no som nosaltres ni la societat basca els que hem de dir qui ha de ser el president espanyol", ha explicat el diputat d'Amaiur Xabier Mikel Errekondo en una entrevista a El Punt Avui.

En l'entrevista, Errekondo afirma que "Rajoy ha d'assumir la responsabilitat del conflicte polític basc, perquè té una oportunitat històrica i és un subjecte imprescindible". "Estem condemnats a entendre'ns i a bastir una pau duradora", ha afegit el diputat.

Errekondo, que admet que aconseguir que l'Estat garanteixi tots els projectes polítics, inclòs l'independentista, "no serà fàcil", afirma que "és una contradicció" que pels abertzales hagi estat més fàcil fer-se una foto amb el rei que no pas amb Rajoy. En tot cas, segons explica el diputat, "no ens preocupa la foto amb Rajoy, no la busquem. Busquem la foto dels drets d'Euskal Herria".

Davant la petició a l'esquerra abertzale de fer nous passos, Ekerrondo ha recordat que "hem assumit ja compromisos i davant instàncies internacionals, i n'assumirem més i també en demanem, perquè si no, no arribarem al port estable que volen la societat espanyola i la basca: pau definitiva basada en una memòria justa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat