Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de de setembre del 2010 | 16:50
Notícia · Seguretat

"La Carta": l'aportació a la memòria històrica d'Antoni Batista

Barcelona · El periodista i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Antoni Batista, ens torna a sorprendre amb un rigorós treball després de la vertadera "bíblia" que va suposar la publicació La gran conspiración. Crònica de l'Assemblea de Catalunya, i posteriorment a la publicació de desenes d'estudis, bibliografies i d'altres formats de l'autor. 

Ara Batista ens ofereix la història de Juan Creix, un dels més importants caps de la BPS -la Brigada Político Social o el que és el mateix: la policia política franquista. Aquesta obra és, sens cap mena de dubte, una gran aportació a la memòria històrica i és, alhora, un antídot contra tots aquells qui voldrien fer desaparèixer la repressió franquista de la ment col·lectiva d'aquest país.

Creada a partir del testimoni de l'únic cap de la BPS depurat abans de la mort del dictador, el llibre segueix un eix principal: la carta en la qual Creix relata la història de la repressió franquista a mode de biografia epistolar. Aquesta carta suposa un testimoni espectacularment excepcional sobre la creació d'una memòria històrica precisa que conté, a més, el retrat psicològic del qui va ser un dels principals comissaris del franquisme. Una vertadera crònica història del règim franquista tardà i ja en descomposició.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat