Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de febrer del 2010 | 16:14
Notícia · Societat civil

Noves accions en suport a Núria Pórtulas tres anys després de la seva detenció

Barcelona · Els carrers de Girona han acollit novament una manifestació per demanar l'absolució de l'activista Núria Pórtulas, condemnada el 30 de juliol del 2009 a dos anys i mig de presó per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista". Coincidint amb el tercer aniversari de la seva detenció, l'assemblea de suport a Núria Pórtulas s'ha manifestat aquest diumenge fins a la subdelegació del govern a Girona entre crits contra la policia i contra els motius de la seva detenció. Pórtulas està a l'espera que es resolgui el recurs que van presentar al Tribunal Suprem espanyol.


Judici polític

Núria Pórtulas, militant anarquista de Sarrià de Ter, va ser detinguda el 7 de febrer del 2007 acusada de col·laboració a banda armada i de tinença d'explosius, càrrec, aquest darrer, que es va arxivar de seguida. La punta de llança per acusar l'activista fou l'existència d'una llibreta que van trobar els mossos amb informació sobre la campanya de suport a l'anarquista Juan Surroche. Aleshores, Surroche estava empresonat a Itàlia, però actualment ha estat absolt de pertinença a organització terrorista.

L'Assemblea de suport a Núria Pórtulas va criticar durament la seva detenció i, posteriorment, la seva condemna per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista". Pel col·lectiu, la condemna no té "fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat