Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de d'abril del 2010 | 16:19
Notícia · Societat civil

S'acaba el malson de Núria Pórtulas?

Barcelona · L'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas, la jove gironina condemnada a dos anys i mig de presó per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista", ha explicat que el passat 13 d'abril va tenir lloc la vista del recurs a la sentència i que "en breu" es farà pública la resolució. D'aquesta manera, podria ser que el malson de la militant anarquista Núria Pórtulas arribés al seu final, si finalment s'accepta el recurs i se l'absol. Les altres opcions serien que es mantingués la sentència actual o que es reduís per sota dels dos anys, cosa que li permetria evitar la presó. L'Assemblea de Suport ja ha anunciat mobilitzacions quan es conegui la resolució, tant si és per celebrar-la -en cas d'absolució- com per protestar -si la sentència és condemnatòria.


Condemnada sense proves

Núria Pòrtulas va ser detinguda el 7 de febrer del 2007 acusada de col·laboració a banda armada i de tinença d'explosius, càrrec que es va arxivar de seguida. La punta de llança per acusar l'activista fou l'existència d'una llibreta que van trobar els mossos amb informació sobre la campanya de suport a l'anarquista Juan Surroche. Aleshores, Surroche estava empresonat a Itàlia, però actualment ha estat absolt de pertinença a organització terrorista.

En conèixer la sentència, el passat 30 de juliol, l'Assemblea de suport a Núria Pórtulas va afirmar que la condemna per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista" no té "fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any".

La sentència, fins i tot, reconeix que: "[las actuaciones concretas de la procesada] no consta que trasvasaran la esfera personal de la interesada, puesto que no existe acreditación acerca de que sus informaciones y sus actos coadyuvantes fueran proporcionados a personas pertenecientes a aquel grupo de signo terrorista. Tampoco consta, por supuesto, que tales acciones las fuera a cometer la propia acusada."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat