Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de febrer del 2010 | 17:28
Notícia · Societat civil

Jordi Porta: vuit anys després, missió complerta

Barcelona · Diverses fonts i publicacions ja han informat que Jordi Porta, actual president d'Òmnium Cultural, ha complert la seva missió de renovar, repotenciar i consolidar l'entitat i que ara, després de vuit anys de presidència, ha arribat el moment del seu relleu. També, després d'aquests vuit anys de mandat de Porta, es retiren de la Junta Nacional d'Òmnium Miquel Sellarès, vocal i impulsor des dels inicis de la candidatura de Porta, Raimon Ribera, Marta Rovira i Jordi Sumarroca.

La tasca, però, de Jordi Porta durant aquests dos mandats a l'entitat cultural ha sigut impressionant. Tot respectant la tradició i les persones que van fundar Òmnium, Porta ha sabut donar continuïtat a l'entitat i ha aconseguit popularitzar els tres grans objectius d'Òmnium que han sigut els eixos fonamentals de l'acció d'aquests últims anys: llengua, cultura i país. Amb tot, l'actual president i el seu equip històric també han assolit la difícil tasca de col·locar Òmnium Cultural al capdavant de la societat civil catalana.

Evidentment, el mandat de Jordi Porta com a President d'Òmnium Cultural també ha aixecat certes crítiques provinents d'alguns sectors. Les seves actuacions al capdavant de l'entitat, sempre caracteritzades per la responsabilitat i la pluralitat tal com li exigeixen els vint-i-un mil socis de totes les procedències ideològiques i generacionals del catalanisme, nacionalisme i de l'independentisme, sovint no han estat enteses, i les seves negatives a encapçalar moviments i mobilitzacions radicals han estat motiu de discussió.

Tot i això, Jordi Porta, marxa deixant darrera seu un projecte i una realitat forta que ha de permetre als seus successors consolidar el que ha d'ésser la primera entitat cultural del Principat i, juntament amb Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, la referència de la cultura, la llengua i l'acció política dels Països Catalans. Els propers dies es faran públiques les candidatures per donar continuïtat a l'equip de Jordi Porta i també les dels seus opositors, en el cas que es presenti alguna candidatura alternativa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat