Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de desembre del 2015 | 16:25
Notícia · Societat civil

El País que Volem presenta les aportacions al procés constituent

Aquesta setmana l'Instiut d'Estudis Catalans ha estat escenari de l'acte Punt i Seguit en el que s'han presentat  les aportacions que ha recollit l'associació El País que Volem. A partir d'ara el testimoni l'agafa la Plataforma Reinicia Catalunya que pretén fer visible  i apropar a la societat civil el concepte de Convenció Constitucional Catalana.

Salvador Alegret, president d'El País Que Volem, ha exposat els principals eixos de la tasca d'aquesta associació transversal que, impulsada per persones de diverses entitats catalanes i amb el suport de reconegudes personalitats dels àmbits cultural, social i científic, han impulsat un procés participatiu per recollir propostes i idees per a construir un país millor. "Hem volgut donar veu a la ciutadania, recollint al web més de 1.200 propostes, entre tots hem generat un coneixement", així ha resumit Alegret un dels eixos, l'apoderament de la societat, que s'ha reforçat amb iniciatives com els debats Àgora i que han servit per estimular el debat entre polítics, sociòlegs i, entre d'altres, membres de les principals associacions catalanes.

Aquest coneixement es cedeix ara  a la plataforma Reinicia Catalunya. El seu portaveu  Jaume López  ha afirmat "Cal el protagonisme dels ciutadans, ningú no s'imagina que el procés constituent es farà només al Parlament, calen espais de trobada i Reinicia, ho pot ser  i també "el debat sobre la nova república serà transversal, doncs hi ha d'haver tothom que imagini un nou país". López ha incidit en la necessitat que la convenció constitucional catalana sigui l'oportunitat "per pensar estratègicament, i no només tàcticament" per crear un nou país. I al servei d'aquest desig s'ha presentat Reinicia Catalunya, que aplega entitats com el mateix El País Que Volem, l'Assemblea Nacional Catalana, el Grup Promotor per a la Convenció Constitucional, Juristes per la Independència, Òmnium Cultural o, entre d'altres, Súmate.

Després Pere Pugés, vocal d'El País Que Volem, ha demanat que la desunió deixi de ser el punt feble del procés, tot reivindicant la principal defensa davant els atacs del Tribunal Constitucional: la gent. "El procés constituent s'ha de fer de baix a dalt, amb el poder de la societat civil".

Al  final de l'acte s'ha presentat la col·lecció de litografies Art i futur, que recullen una sèrie de treballs d'artistes consolidats i novells. Els beneficis que s'obtinguin de la seva venda contribuiran al finançament d'El País Que Volem, que comença una nova fase, treballant per a la construcció d'un nou país, que englobi el màxim d'esforços,  i on les fites assolides s'han de compartir, com ho demostra la complicitat traçada amb Reinicia Catalunya, plataforma que tindrà molt a dir en la Convenció Constituent Catalana.

Adjuntem a continuació el dossier de premsa:Multim�dia
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat